Carnegie Bank

230 fot: Heesen Galactica Super Nova

Galactica super novas fartresurser och smarta utnyttjande av exteriört utrymme gör denna 230-fotare (70 m) till en av de mest intressanta inom sin klass. Den kan komma upp i 30 knop, och designern Espen Øino försäkrar att ytterdäckets 353 kvadratmeter är mycket anpassningsbara. Till exempel kan fördäcket på dagen användas för att njuta av solen och nattetid som en biograf under stjärnhimlen. Den sex meter långa poolen med vattenfall är ett trevligt ställe för cocktails i solnedgången, och den inbyggda funktionen med motströmsaggregat omvandlar den till en fitness-pool. Det 146 kvadratmeter stora poolområdet, som är öppet åt tre håll, är ännu ett högklassigt inslag i denna Heesen-yacht. heesenyachts.com —Michael Verdon

Designern:Sander Sinot

DESIGNERN SANDER SINOT, chef för Sinot Exclusive Yacht Design, samtalar med Michael Verdon om sitt arbete med interiören på Heesens Galactica Super Nova..

Hur tog du dig an interiören?
– Ägaren efterfrågade en avslappnad beach club-känsla. Det skulle finnas en enhetlig stil men också sådant som bryter av – en plats där många former, material, ytor, linjer, möbler och konst sammanfogas till en helhet.
Vilka material använde ni? 
– Vi använde olika sorters läder, allt från grövre galuchat till mjukt kalvskinn. Alla mattor och textilier är tillverkade i hundra procent naturmaterial. Mattan i ägarens egen hytt har ett taktilt, vågformat 3D-mönster som skapar en extra lyxig, taktil känsla.
Badrummen har vit marmor som bas, med accenter av vit och honungsfärgad onyx. Blandningen ger en behaglig och nästan nedtonad känsla, även om varje besökare märker den höga kvaliteten. Interiören är ren, enkel och med subtila nyansskiftningar som handlar mer om textur än om färger. Mjuka uttryck löper genom tyger och utsmyckning.
Vad gillar du mest bland yachtens designelement?
– Trapphuset i mitten med hissen som inramas av transparenta glasväggar. Det är något alldeles extra. Utrymmet erbjuder ett flöde av material – som stål, nickel, krom, trä och läder – som tillsammans bildar en häpnadsväckande arkitektonisk spiral.