Carnegie Bank

Eleganta projektet Affinity är ute på marknaden

Samarbetet mellan Super Yachts Monaco och A-Gruppen blev en succé. Tillsammans skapade de en yacht med en lång, smal profil som påminner om äldre klassiska ocean liners.

Den långa och eleganta profilen för Projekt Affinity signalerar att detta kan vara en mycket speciell båt om den finner sin rätta ägare.

Den 263 fot långa båten är ett samarbete mellan Super Yachts Monaco och A-gruppen. Monaco-baserade A-gruppen utformade den mycket ovanliga och eleganta exteriören på båten I-Dynasty, levererad till dess ägare för tre år sedan.

Med sin strama och komprimerande övre del och långa skarvar av glas i överbyggnaden och skrovet har Project Affinity ett mycket mer klassiskt utseende än I-dynastin, med båda båtarna delar A-gruppens kärlek till flytande linjer, stora vardagsrum och massor av fönster för maximalt ljusinsläpp.
Affinitys exteriör har ett flertal utomhus-lounger och matsalar, en 20 fots lång swimming pool och en jacuzzi med plats för 10 personer. Terassen på övervåningen är utformad för middagar eller bio under stjärnorna. Båten kommer även med en flotta av leksaker inrymda i garageutrymmen som öppnar sig längs skrovsidorna.

Yachtens bästa avdelning är såklart lägenheten som är på 95 kvadratmeter. De fem övriga gäst-sviterna har även dom en generös yta på 25 kvadratmeter vardera. A-gruppen såg även till att göra Projekt Affinity till det ultimata avkopplingsutrymmet, med ett tillhörande spa på 100 kvadratmeter med alla faciliteter du kan tänka dig som gym, bastu, hamam, massage och en salong för avkoppling. Denna avdelning ligger ansluten till akterdäcket som är förslutet med väggar åt båda håll för att besättningen ska få vara privata. Utöver detta har yachten stora salonger, en egen bio och ett större rum för middagsbjudningar. Med dubbla 16V 4000 MTU-motorer når Project Affinity en hastighet på 18 knop, toppar på 20 knop.