Fysisk närvaro

Gör hemmaträningen till en konstform.

CICLOTTE TECKELL, CICLOTTE

Det ser ut som en superhypad enhjuling men vadå, det är mer än de flesta spinningcyklar kan säga när det gäller design. Ciclottes senaste skapelse är den enda träningscykeln som gjorts i kristall och påminner om en till synes osmältbar isskulptur (med vad som ser ut som dinosauriehorn framtill) när den inte används. Självklart är en unik pjäs som denna resultatet av inte bara ett men två italienska designhus: Ciclotte och foosballbordstillverkaren Teckell.

Pris från ca 125 000 kr.

THE STUDIO LIFT, FORME LIFE

Mycket kan sägas om både specifikationerna för denna eleganta maskin och dess härkomst. Den har en pekskärm, 4K-display, röstkontroll och ett team av virtuella PT:s redo när du behöver dem för att instruera dig i allt från yoga till boxning. Men det du kommer att uppskatta mest är att den görs i ett enda elegant stycke med två ledade armar längs sidorna. Den har skapats av schweiziske industridesignern Yves Béhar som har lånat ut sin kreativa talang till projekt som innefattar allt från juicepressar till en undervattensforskningsstation. Studio Life är även mångsidig. Stäng av den och det ser ut som vilken helkroppsspegel som helst för att beundra resultaten i.

Ca 38 000 kr.

SLIMBEAM, NOHRD

Som kabelmaskin är den knappt en halvmeter bred men innehåller mängder med funktionaliteter i dess lilla form. Apparaten är snygg nog att stå i såväl gymmet hemma som på hemmakontoret (med tillval i ask, ek och andra träslag). Den kan ställas in till vilken höjd som helst och de 5 kilo tunga tyngderna är omslutna i gummi så de kommer inte att skapa oljud under träningen, särskilt värdefullt om du samtidigt sitter fast i ett långt Zoom-möte.

Från ca 15 000 kr.

RAXA, PENT

Kickboxning är tufft ur träningssynpunkt men det krävs också rejäl utrustning. Boxningssäcken The Pent påminner om en elegant golvlampa från 50-talet som du kan slå dig blå i ansiktet på närsomhelst du känner för det. Till och med säckens innehåll, gamla läderbitar, är både exklusiv och hållbar. Att ta ut frustrationerna blir inte snyggare än så här.

Ca 12 000 kr.

ROWER, HYDROW

Att ro hemma är inte så enkelt, främst för att, ja du har ingen sjö hemma. Vissa maskiner lyckas dock efterlikna känslan av vatten bättre än andra. Hydrow har en pekskärm som visar den valda omgivningen du skär dig igenom och en elektromagnetisk dragmekanism som bearbetar alla dina muskler. Dessutom är dess eleganta L-formade profil en tacksam kontrast till många andra mer otympliga modeller som finns på marknaden.

Ca 18 500 kr.