Ljuvliga droppar i flaska i cyklamenfärgad uppblåst metallklänning

The Ultimate Gift Guide – Nr.15

Dom Pérignon och Lady Gaga har gjort det igen. Denna gång kan man beskriva samarbetet som en limiterad upplaga fylld av kreativ spänning. Champagnehuset talar om det som ett samspel mellan årets personlighet och det tidlösa estetiska idealet, dialogen om friskhet och mognad, skuggor och ljus. För Lady Gaga handlar det en konflikt mellan kulturella koder, paradoxen mellan det populära och avantgardet, att ta klassiska regler och böja dem för att tänja på kreativitetens gränser.

Lagom till årets festhelger presenterar de två skaparna sin gemensamma dryck Dom Pérignon Rosé Vintage 2008 där flaskan fått ett lite uppblåst metalliskt hölje av eterisk kvalitet. Att det handlar om rosé menar Dom Pérignon är en frihetsförklaring, en frihet att kasta konventionen åt sidan, tänja på sina gränser, gripa det röda i pinot noir-druvan och fånga dess livskraft i en djärv och självsäker komposition.

Dom Pérignon Rosé Vintage 2008 innehåller en bukett av smaker som öppnas med hallon som direkt förenas med toner av viol. Sedan kommer grönare nyanser som frammanar angelica (vilket är det vackra namnet på växten som på svenska heter kvanne). Den syrliga grunden – årgångens signatur – och den eleganta finishen består av pioner och vitpeppar.

Text: Britta Rossander