Som en andra hud i högsta kvalité med dramatiskt snitt och genomtänkta detaljer

The Ultimate Gift Guide – Nr.4

Den svenske modedesignern Martin Key har visat att skinn är ett fantastiskt material och att kvalité lönar sig. Nu har han öppnat butik i hjärtat av Stockholm, på Mäster Samuelsgatan nr 10 där sortimentet, förutom Prêt-á-porter, är kundanpassade skinnjackor och accessoarer som skor och väskor för både dam och herr, i tidlös design där varje detalj är noga genomtänkt.

Varumärket Martin Key står för passion, beslutsamhet och mod och butiken på Mäster Samuelsgatan är en mötesplats där man kan få se, prova och känna på grundkollektionen med jackor samt accessoarer och skor. På plats är alla välkomna att boka ett möte en början på processen med att skapa ett personligt plagg.
– Varje plagg är en produkt av ett kreativt möte mellan mig och kunden, det gör att det blir ett unikt, customized plagg, menar Martin.
– Denna jacka var den första jag designade för varumärket Martin Key. Den har mycket attityd, många oväntade former och detaljer. En av mina första kunder var från Berlin och han beställde en skinnjacka med luva i pytonläder. Den kunden blev en inspirerande karaktär för mig och modellen blev en av mina signaturjackor kallad Python Hood.

Nu finns modellen även för dam, Miss Kelly Hoodie, och en matchande väska ligger i pipeline.

Text: Britta Rossander