Varför inte satsa

THE ULTIMATE GIFT GUIDE – Nr.7

Varför inte satsa på en ytterst elegant och vacker klocka från Patek Philippe? Just den här är sin alldeles egna sort. Klockan är i den klassiska runda Calatrava- stilen med boett och länk i stål. Och just stålet gör sig extra snyggt till den blå urtavlan som är satinborstad både i vågrätt och lodrätt vilket skapar ett vackert rutmönster. Klockan har ett automatverk, deras egna inhouseverk, caliber 324 S QA LU, som visar den avancerade komplikationen Annual Calendar, alltså kalender- visning som innebär visning av timmar, minuter och sekunder samt i mindre urtavlor visas dag, månad samt månfas.

Kraftreserven är upp till 45 timmar. Dagens datum visas i ett extra litet fönster vid klockan 6. En härligt avancerad klocka i elegant stil och som dessutom trots sin avancerade komplikation är i en trevligt lagom storlek på 38 mm som gör att den passar till alla storlekar av handleder. Halva nöjet är också att beskåda denna vackra klocka genom den öppna baksidan där man kan se hjärtat av urverket och dessutom rotorn som är i 21K guld.

Det polerade stålet gör sig också extra snyggt på länken som består av fem delar i bredd. Klockan är vattentät till 30 meter.

Pris: 580 300 kr

Av: Mia Litström