Klockrent i Genève del 2

Under fem intensiva dagar i januari reser klockeliten till SIHH – Salon International de la Haute Horlogerie – i Genève för att ta del av det senaste från flera av de högst rankade klockmärkena.

Da Vinci Automatic Moon Phase 36 Edition och IWC Tribute to Pallweber Edition 150 Years.

En briljant Da Vinci
IWC har återupptagit de vackra Da Vinci-modellerna för damer. Da Vinci Automatic Moon Phase 36 Edition är den mest exklusiva modellen i denna fina kollektion. Lägg märke till den vackra månfasvisningen högst upp på urtavlan. En gnistrande stjärnhimmel skapas genom de 206 briljantslipade diamanterna som applicerats på boettens ädla material.
Endast 50 exemplar tillverkas i vitt guld och lika många i roséguld.
Pris: ca 312 000 kr

150-åringen som återuppstod
150 år efter IWC:s etablering återuppstår det mekanisk-digitala Pallweber-uret. Stefan Ihnen, R&D-chef på IWC, har slutligen hittat nyckeln till den tekniska problematiken med urets gångtid, som bidrog till att succén för denna avantgardistiska konstruktion uteblev. Genom en ny lösning med en liten spärrhake uppnås en betydligt högre fjädereffektivitet, och uret kan nu ticka på i 60 timmar innan det behöver vridas upp igen. Tänk vad far och son Pallweber skulle ha varit stolta och glada! Detta firas nu med att 250 stycken armbandsur av vitt guld – IWC Tribute to Pallweber Edition 150 Years – släpps till försäljning.
Pris: 370 000 kr

Polaris Memovox och Rendez-Vous Tourbillon

Retroaktiv dykare
Jaeger-LeCoultre gör en djupdykning i arkiven och fångar upp de klassiska formelement som kännetecknar Polaris Memovox, den legendariska dykarklockan som just fyllt 50 år. Robusta Polaris Memovox à la 2018 har precis som sin föregångare begåvats med både den klassiska alarmfunktionen och den finurligt integrerade dykringen.
Nya Polaris är vattentät till 200 meters djup och mäter precis som sin föregångare 42 mm i diameter. Begränsad upplaga om 1 000 exemplar.
Pris: ca 130 000 kr

It’s complicated
Jaeger-LeCoultres bländande midnattsblå Rendez-Vous Tourbillon, vars diameter är 34 millimeter, bjuder på en komplicerad öppning vid klockan sex, där en tourbillon kompenserar för gravitationens negativa kraft på urverkets precision. Genom hålet får du också en glimt av det minutiösa hantverk som ligger bakom denna mekaniska perfektion, där 302 individuella delar samspelar i perfekt harmoni.
Pris: 920 000 kr

L’Astronomo Luminor 1950 Tourbillon Moon Phases ­Equation of Time GMT och Luminor Due Automatic Acciaio.

Avskalad grönska
Panerai skalar ner storleken till 38 millimeter på Luminor Due Automatic Acciaio, utan att göra avkall på det starka formspråket med det patent­erade kronskyddet. Därmed öppnar man ­dörren till en ny målgrupp, som ­uppskattar den originella formgivningen men som tycker att de större klockorna från ­Panerai tar för stor plats runt handleden.
Pris: från ca 50 000 kr

Piaget Possession och Piaget Altiplano.

What’s the color of time? 
Lika säkert som att jorden snurrar fortsätter Piaget sin lekfullhet i en värld där allt är möjligt. Den karismatiska Piaget Possession ger varje självständig kvinna oändliga möjligheter att uttrycka sin unika personlighet. Med Possession ges du en färgstark palett av utbytbara armband – och i denna färggranna kreativitet kan du hitta din perfekta självklara följeslagare. Denna variant med urtavla av turkos omges av en roterande boettring i rödguld med glittrande diamanter, och ett matchande alligatorband i samma färg ger en komplett och förförisk look.
Pris: denna modell med diamanter ca 195 000 kr

Marginalernas mästare
Piaget Altiplano, världens tunnaste automatiska klocka, är en exceptionell skapelse. Under tre intensiva år har urmakare, utvecklare, designers och ingenjörer samarbetat för att ge liv åt detta ultratunna mästerverk. Trots en höjd på minimala 4,30 mm inryms 238 trådsmala komponenter i mikroformat. Resultatet är en magisk komposition av estetisk intelligens.
Pris: ca 270 000 kr

Cartier