Odysseus ger A. Lange & Söhne ett nytt ansikte

Odysseus är den första Lange-klockan med skruvad krona och representerar en helt ny A. Lange & Söhne-familj.

Det var efterfrågan på en sportig modell från de mest hängivna L&S-kunderna som satte igång arbetet med att ta fram en ny typ av klocka. Kreative chefen Anthony de Haas med team och vd Wilhelm Schmid lyssnade, och här har vi resultatet – en stålklocka som inte är limiterad, som är vattentät till 120 m, med en boett om 40,5 mm i diameter som är 11,1 mm tjock. 

Att det är en A. Lange & Söhne syns vid en första anblick. Dag- och datumvisning är placerade vid klockan tre och nio och i klassisk Lange-storlek. Timmarnas markörer är silverfärgade och de silverfärgade visarna har formen av lansar vilket också är en typisk Lange-detalj. Innerkanten av boetten har en minutskala där var femte sekund har fått en siffra och nummer 60 i knallrött som extra accent. 

Med de två knapparna placerade ovanför och under kronan kan man justera veckodag vid klockan 9 och datum (Big Date) vid klockan 3.

Bandet i stål har inga skruvar, det är integrerat med fem länkar i rad vid fästet och ser ut som om det är en naturlig fortsättning av boetten med borstade ytor och polerade fasader.

Verket är en ny kaliber L155.1 Datomatic. Namnet Datomatic är väl synligt på rotorn och står för datummekanismen i kombination med den automatiska uppdragningen. Verket har en diameter på 32,9 mm och är väl synligt genom bakboettens safirglas. 

Cartier