Royal Oak är tillbaka

Den robusta klockan från Audemars Piguet har fått sin första uppgradering på ett decennium.

Audemars Piguet rullar ut röda mattan för att ta emot urmakeriets adel. Den ikoniska modellen Royal Oak Offshore har inte genomgått någon uppdatering sedan den versionen om 44 mm introducerades 2010. I vinter är det dock dags för en ny variant med boett om 43 mm i kraftfull design och med en rejäl kraftreserv.

Uppdateringen av boetten innehåller mer uttalade och polerade avfasningar på kanterna än tidigare, kurvorna på den skruvade kronan och knapparna för kronografen är justerade och safirglaset är antireflexbehandlat. Det finns också ett system för att enkelt kunna byta klockans ”ben” eftersom det finns gummiband i svart, blått, grått och brunt att välja mellan. AP-älskare kommer också att märka att urtavlan fått en mindre ansiktslyftning med kronografvisningen omplacerad för bättre läsbarhet och en förändring av logotypen där initialerna är placerade vid klockan 12 och ersätter det långa namnet.

Allt är snyggt inramat av boett i titan, stål eller roséguld och det finns flera färger att välja på för urtavlan i Méga Tapisserie-mönster: svart, grått, blått och en rökig ljusbrun ton som i vissa ljus får en snygg olivfärgad nyans. I den dynamiska boetten sitter AP:s senaste integrerade flyback-kronograf, det automatiska inhouse-verket kaliber 4401 med 70 timmars kraftreserv och patenterad återställningsmekanism som gör att räknarna smidigt nollställs.

Som med alla ”Royals” lär det bli väntetid på leveransen – men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge…

Text: Britta Rossander

Cartier