Carnegie Bank

Coravin erbjuder ett nytt smartare vinsystem

Det legendariska vinbevarande systemet high tech-uppgraderas med nya Model Eleven.

Ta ett djupt andetag. Okej, bra. Föreställ dig nu att du därmed inledde nedräkningen till din undergång. Fyra, kanske fem dagar är vad du har kvar att leva. Rätt läskigt, eller hur? Nu vet du hur en fin flaska Bourgogne känner sig när någon sadistisk sommelier drar ut korken och överlämnar vinet till dess nemesis – syre.

När Coravin wine preservation opener introducerades 2013 välkomnades den som lösningen på problemet som har funnits sedan vi började dricka fina viner. Plötsligt (med hjälp av mirakelmekaniken som ser ut som en korsning mellan ett pistolgrepp och ett mikroskop) var det möjligt att tappa upp värdefullt vin utan att öppna flaskan helt och sedan skydda resten av vinet från syre i månader eller år. Coravin gjorde det möjligt för fine dining-restauranger att erbjuda gästerna utsökta lagrade viner utan att sälja hela flaskan.

Nu har den geniala uppfinningen blivit ännu smartare. Coravin Model Eleven har en LED-display som ansluts via bluetooth till en app som gör det enklare att kontrollera gasåtgång och batteriliv. Appen, med namnet Moments, erbjuder massor av viktig information om vinet. Den använder även algoritmer för att skapa rekommendationer om allt från mat, film eller musik till själva vinet.