Carnegie Bank

Ricordi – Stockholms nya italienare

Med italiensk mat i toppklass och en unik och fullständigt extraordinär interiör har Brasseriegruppens nya restaurang Ricordi gjort stor succé under dess inledande veckor efter invigningen.

Bröderna Filip och Daniel Guven, vilka driver Brasseriegruppen med kända matställen i Stockholm såsom Prinsen och Villa Godthem, öppnar nu deras tionde restaurang. Ricordi är belägen på Kungsträdgården i Stockholm och utskiljer sig från utbudet i staden. Mycket tack vare den ytterst unika interiören, framtagen av hyllade London-baserade arkitektbyrån Chalk Architects. Ett slående inslag i interiören är de magnifika takmålningarna av svenska Malin Gabriella Nordin. ”Måleriets former och färger uppfattas olika beroende vart de upplevs ifrån”, beskriver konstnärinnan.

Ricordis köksmästare är ingen mindre än Håkan Carlsson som har stor erfarenhet bland Stockholmskrogar. Carlsson sammanfattar matupplevelsen på Ricordi genom att ”maten genomsyras av italiensk tradition kombinerat med samtida element”. Han tillägger även att allt såklart är gjort från grunden, vilket Ricordi värdesätter då de eftersträvar autenticitet.

Filip Guven, vd för Brasseriegruppen, medger att pandemin varit tuff för restaurangbranschen men han är optimistisk inför framtiden, i synnerhet då allt tyder på lättade restriktioner. Att satsa stort på Ricordi ses därmed inte som en större risk utan snarare ett långsiktigt projekt att etablera en ny självklar favorit bland Stockholms restaurangutbud.

ricordi.se