Carnegie Bank

Moody blues

Rika midnattsnyanser öppnar upp för fler blågröna toner inspirerade av Egeiska havet när både dagrar och färgpalett ljusnar upp.

Bump, Foscarini

… tar sig bort från den överdrivet enkla formeln för det hängande ljuset. Bumpens yta är avsiktligt ofullkomlig med ett organiskt utseende, som om den vore av sten som nötts av väder och vind eller lera formad för hand. Lampan är formgiven av den milanesiska duon Ludovica och Roberto Palomba och har fått en uppfriskande design som är i framkant och som ger mer än bara ljus.

Nice Collection, Fantini

Distinkt design kan lägga till inslag av nyckfullhet och konst där det är minst förväntat. Vattenkranens vred i Nice-kollektionen ger badrum och
kök ett utropstecken av färg, även om utseendet bygger på en synvilla – det
är faktiskt bara en fyra millimeter bred blå remsa i varje rundel, men den verkar mer eller mindre i storlek beroende på var du står och hur ljuset träffar den.

Toof, Marrimor Objects

Vid första anblicken ser Toof ut som ett ganska bra skulpterat sideboard. Det är dock lite mer än så. För de som vill ha fler alternativ levereras det med en puff i mjuka material (som ull, bouclé eller mohair), som antingen kan glida in i bordets konturer eller användas som separat sittplats eller fotstöd som ett bra särboförhållande. Ibland fungerar distans bättre än konstant samvaro och varje sofistikerad del kan lysa på egen hand.

Rose Chair, Mitchell Gold + Bob Williams

Rosens klassiskt avskalade minimalistiska profil har fått ett lyft med klädsel i blågrön färg. Det finns också något här för de som gillar hållbar tillverkning: stolens tyg är tillverkat av återvunna fibrer och träramen är precisionsskuren med hjälp av dator, vilket gör att man använder så mycket som möjligt av varje avverkat träd.

Michael Sofa, Orior

Läder och sammet är kanske inte alltid en naturlig kombination, men för soffan Michael fungerar det. De två kvalitéerna och det väl synliga metallelementet ger soffan ett distinkt vintage-utseende, även om designen är samtida. Mest anmärkningsvärda är armstöden som fäster i mässingsramen och inte i sittdynorna. Detta skapar ett hålrum som gör att den verkar mindre skrymmande än en traditionell soffa.

Av: Helena Madden