Den nya skottsäkra bepansrade SUV:n kan skjuta pepparspray och skapa sin egen rökridå.

För du kan aldrig vara alltför förberedd på sluttiderna.

Revzani vill göra pansartransportvärlden lite lyxigare.

Företaget Irvine från Kalifornien, presenterade just sin senaste modell, Vengeance. Den skottsäkra SUV:n ser ut som något Punisher skulle åka i, men är packad med alla bekvämligheter du kan tänkas behöva för att ta dig till din destination i full komfort.

När det gäller utseende är Vengeance en av de mer löjliga SUV:arna vi kan komma ihåg (att sätta den i linje med märkets andra fordon). Dess kraftigt skulpterade kropp ser ut som något från framtiden, eller åtminstone den stora CGI-versionen av den. Det finns en bra anledning till detta – det designades i samarbete med en spelutvecklare, Milen Ivanov.

“Målet var att sätta en konceptbil för science fiction-videospel på folks uppfarter,” sa VD Ferris Rezvani till Motor1.com.

SUV:n är faktiskt baserad på den nuvarande Cadillac Escalade, men du skulle inte veta det från att enbart titta på den. Medan båda fordonen har en liknande befallande form och storlek, har varje del av Vengeance, från huven till stänkskärmarna till taket, fyllts upp. Om du väljer Military Package, som är tillgängligt för en extra nätt summa på $95 000, lägger du till skottsäkert glas, kroppsskydd och explosivt skydd på undersidan till mixen. Andra premiumtillägg inkluderar elektromagnetiskt pulsskydd, en pepparspraydispenser och en rökridå.

Trots dess våldsamma exteriör kommer alla som har varit inne i en standard Escalade att känna sig som hemma i Vengeance. SUV:s lyxhytt kommer antingen i en konfiguration med sju eller åtta säten, som Rezvani inte har förändrat allt för mycket. Om du vill göra allt lite snyggare, lägger Executive Seating-paketet på $125 000, vilket du då får är två fällbara uppvärmda säten med massagefunktion, en bar, en storbilds-TV och en stjärnklar natt- eller taklampa. Om du vill åka i en pansarbil utan att känna att du är i en, är det här rätt väg att gå.

Även om Rezvani har gjort sitt bästa för att få SUV:n att se så hotfull ut som möjligt, har den inte ignorerat fordonets prestanda. Det finns två alternativ för drivlina – en 3,0-liters, GM-baserad Duramax Diesel som producerar 277 hk och 625 Nm vridmoment eller en 6,2-liters V-8 som genererar 420 hk och 625 Nm i vridmoment. Om inget av dessa är tillräckligt för dig kan du välja samma kompressormatade 6,2-liters V-8 som finns i högpresterande Escalade-V, som pumpar ut 682 hästar och 888 Nm i vridmoment.

Föga överraskande kommer Vengeance inte att vara billig. Den bepansrade modellen börjar på $249 000, men, som Motor1.com påpekar, kan priset snabbt klättra mot himlen. Lägg till alla tillgängliga alternativ och du tittar på en siffra närmare $600 000. Om det inte räcker för att skrämma dig kan du reservera din nu för en ej återbetalningsbar summa på $1 500.

Porsche GT3