Mercedes-Benz ger ny energi till CLS med slimmad design och elektrisk motor

Den nya modellen har både mer kraft och högre komfort

Den tredje generationen av Mercedes-Benz CLS-klass premiärvisades på Los Angeles Auto Show 2017. Den nya modellen har sportigare och renare linjer, en uppdaterad interiör och en ny och kraftfullare motor.

Den här gången har Gorden Wagener och hans designteam hos Mercedes-Benz tagit bort de vassa kanterna och utbuktningarna från den förra modellen. Linjerna är rena och eleganta och förkroppsligar den nya versionen av Mercedes designspråk: ”Sensual Purity”. En framåtlutande front ger intryck av en längre huv, medan den nya grillen hämtar inspiration från andra familjemedlemmar, såsom AMG GT Coupé och Roadster. Baktill är den nya CLS enklare och plattare men har fortfarande en snyggt svängd form.

Invändigt drar CLS fördelar från samma uppgradering som synts i den senaste generationen av E-klass och S-klass. Bland tillvalen märks två widescreen-displayer i instrumentpanelen och en dramatisk kupébelysning som kan ändras till nästan vilken färg som helst. Den nya CLS-klassen är även utrustad med Energizing Comfort System, som sedan tidigare finns i S-klass och som synkroniserar musik, klimatkontroll och massagestolar.

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz CLS

Den första modellen i klassen, CLS450, drivs av en ny 3-liters turboladdad inline-6-motor med 362 hk och ett vridmoment på 500 Nm. Den är kopplad med en 48 volts elektrisk startgenerator som ökar effektiviteten och kan ge en boost på upp till 21 hk för en kort period. Som tillval finns ett assistanspaket som erbjuder samma aktiva säkerhet och semi-automatiska körsystem som i S-klassen.

CLS450 och CLS450 4MATIC introduceras på den amerikanska marknaden under hösten 2018.

Porsche GT3