Mercedes-Benz vill att du ska hyra en 300 SL Gullwing för nästa års Mille Miglia Rally

Paketet som kostar strax över 1,65 miljoner kronor inkluderar också en co-driver, teknisk support och en provkörningshelg.

Mercedes-Benz

Hur är då det bästa sättet att uppleva nästa års Mille Miglia? Vad sägs om bakom ratten i en av de största sportbilarna genom tiderna?

Detta kommer du att kunna göra tack vare Mercedes-Benz Classic, enligt Motor1.com. Det tyska märkets arvsavdelning kommer att hyra dig en 300 SL “Gullwing” att köra under det fem dagar långa rallyt.

Mille Miglia är ett italienskt uthållighetslopp på tusen mil som startades 1927, och går från Brescia till Rom och tillbaka igen. Den berömda utmanande tävlingen kördes 24 gånger mellan då och 1957 – andra världskriget kom i vägen – och när det pågick avbröts loppet till grund av den fara som utgjordes för förare och åskådare. Det återuppstod 1977, som ett mindre krävande rally för bilar byggda före 1957.

För årets rally, som kommer att äga rum mellan den 11 och 14 juni, erbjuder Mercedes-Benz Classic tre 300 SL Gullwings från sitt stall. Det personliga paketet innehåller mer än bara användningen av kupén, som regelbundet beordrar mer än 1,4 miljoner USD på auktion; du får också en professionell co-driver som hjälper dig att navigera dina dagar på vägen, som under loppets tidiga dagar. I paketet ingår även organisatorisk och teknisk support, samt en provkörningshelg i Stuttgart, Tyskland.

Som du kanske har gissat kommer allt detta till en hög kostnad. Mercedes-Benz Classic tar 150 000 € för paketet, vilket blir ca 1,65 miljoner kronor. Endast tre paket kommer att finnas tillgängliga, men skulle intresset vara större än så dras lott om den lyckliga trion. Har du redan en egen 300 SL? Mercedes säljer också ett tekniskt supportpaket som kan tillgodoses individuella behov för 15 000 € (ca 170 000 kronor).

Pengar är dock inte allt som krävs för att hyra 300 SL. Du behöver också vara mellan 25 och 80 år, ha haft ett giltigt internationellt körkort i minst fyra år samt ett hälsointyg. Den svåraste kvalifikationen är dock ett bevis på ett framgångsrikt deltagande i ett Mercedes-Benz Classic trafiksäkerhetstest. Registreringen kommer att vara öppen från 18 januari till 15 februari.

Av: BRYAN HOOD