Resenärens bästa vän

Patek Philippes pilotklocka Ref 7234G-002 Calatrava Pilot Travel Time i vitt guld har en diameter om 37,5 mm och klär därför lika elegant både en kvinnlig och en manlig handled. Modellen är i sin stil inspirerad av de flygarklockor som piloterna bar under 1930-talet och är en typ av design som vi sett hos Patek Philippe sedan fem år tillbaka.

Patek Philippe, 7234G_001_PRESS

Den midnattsblå lackade tavlan har visare med superluminova och de är väl tilltagna i bredd vilket gör att tiden är lättavläst. Det är den skeletterade visaren som visar hemtid, och praktisk dag- och nattindikation sitter vid klockan 9 för den plats du är på och vid klockan 3 visas samma sak för din hemort. Datumet, synkroniserat med den lokala tiden, är placerat vid klockan 6 med siffror för var tredje dag för lätt läsbarhet.

Klockan har slätt blått band i kalvskinn som matchar urtavlans färg och gaffelspänne i vitt guld. Det automatiska verket är kaliber 324 S C FUS och är väl synligt genom bakboettens safirglas. Boetten är vattentät till 30 meter och har skruvad krona vilket är extra bra för säkerheten när det kommer till skydd mot fukt.

Text: Britta Rossander

patek.com