Mat & Dryck

Utforska Robb Reports artiklar om mat och dryck med fokus på gourmetmat, exklusiva drycker och de senaste kulinariska trenderna för finsmakare.

Ergo
Mat & Dryck

Ergo: En ny pärla på restaurangscenen

I en hörna strax bakom de anrika Hovstallarna på Östermalm ligger nyöppnade Ergo. En fine dining-restaurang där mer än matentusiasters smakdrömmar slår in. – Min dröm har alltid varit att ha en egen restaurang och genom Ergo har jag fått […]

Champagne
Mat & Dryck

Att resa i Champagne

Jag har haft förmånen att resa i vindistriktet Champagne i över 30 år. Under mina första år älskade jag att bo på små och mysiga Bed & Breakfast hos olika vinmakare i de pittoreska vingårdarna. Men sena ankomster efter långa […]

Gustav Leonhardt
Extraordinärt, Mat & Dryck

Gustav Leonhardt mot guldet

Efter att Gustav Leonhardt vunnit silver i Bocuse d’Or Europe i mars förbereder sig nu Sveriges kandidat, för att kämpa om guldet mot konkurrenterna i världsfinalen i Lyon i januari.  Mellan de intensiva träningssessionerna svarade Gustav Leonhardt – passionerad tävlingskock, […]

Brutalisten
Mat & Dryck

Brutalisten serverar innovativt julbord

Den konceptuella krogen Brutalisten, grundad av konstnären Carsten Höller som älskar brutalistisk arkitektur, serverar julbord med sju rätter i samklang med The Brutalist kitchen Manifesto. Detta innebär minsta möjliga antal ingredienser per rätt, tillredda av kockarna Stefan Eriksson och Coen […]

BOLLINGER_PHOTO_RIDDLING
Mat & Dryck

Champagne – ett av världens bästa viner

Ordet champagne betyder ungefär ”öppet landskap” och det är en bra beskrivning av detta vackra område. De första vinstockarna planterades av romarna. Arkeologiska fynd i form av gallo-romerska vinföremål har gjorts och dateras till runt år 50 e Kr. Det […]