I en hörna strax bakom de anrika Hovstallarna på Östermalm ligger nyöppnade Ergo. En fine dining-restaurang där mer än matentusiasters smakdrömmar slår in. – Min dröm har alltid varit att ha en egen restaurang och genom Ergo har jag fått […]
Mat & Dryck
Utforska Robb Reports artiklar om mat och dryck med fokus på gourmetmat, exklusiva drycker och de senaste kulinariska trenderna för finsmakare.
Att resa i Champagne
Jag har haft förmånen att resa i vindistriktet Champagne i över 30 år. Under mina första år älskade jag att bo på små och mysiga Bed & Breakfast hos olika vinmakare i de pittoreska vingårdarna. Men sena ankomster efter långa […]
Charles Heidsieck – En skatt från Champagne-regionen
Charles Heidsieck är en av de få champagner som lyckas kombinera komplexitet, rikedom och storhet med en ren och förförisk karaktär. Denna champagne är skapad för gastronomi och går sin egen väg i en värld där trenderna i Champagne förändras. […]
Gustav Leonhardt mot guldet
Efter att Gustav Leonhardt vunnit silver i Bocuse d’Or Europe i mars förbereder sig nu Sveriges kandidat, för att kämpa om guldet mot konkurrenterna i världsfinalen i Lyon i januari. Mellan de intensiva träningssessionerna svarade Gustav Leonhardt – passionerad tävlingskock, […]
Brutalisten serverar innovativt julbord
Den konceptuella krogen Brutalisten, grundad av konstnären Carsten Höller som älskar brutalistisk arkitektur, serverar julbord med sju rätter i samklang med The Brutalist kitchen Manifesto. Detta innebär minsta möjliga antal ingredienser per rätt, tillredda av kockarna Stefan Eriksson och Coen […]
Domaine Raveneau – den mytiska producenten i Chablis
Många svenskar som konsumerar chablis har nog aldrig hört talas om vinproducenten Domaine Raveneau – men det är ännu färre som har sett buteljer därifrån. Man kan faktiskt säga att hans flaskor är värda sin vikt i guld och är […]
Sällsynta Viner och Unika Vinprovningar med Gefle Vinkällare
Robert Olsson, expert på historiska viner, driver Gefle Vinkällare och arrangerar exklusiva vinprovningar med sällsynta årgångar. Med 30 års erfarenhet är han ett respekterat namn inom vinvärlden. Att ha köpt och sålt gammalt vin under 30 år har gett Robert […]
Passion och perfektion – Staffan Naess på Seafood Gastro
Staffan Naess ser tillbaka på en livslång passion för kockyrket, teamet, råvarorna och, inte minst, samarbetet med Mathias Dahlgren och utvecklingen av Seafood Gastro. – Det var när jag gick i 8:e klass som jag kom hem ifrån skolan och […]
Champagne – ett av världens bästa viner
Ordet champagne betyder ungefär ”öppet landskap” och det är en bra beskrivning av detta vackra område. De första vinstockarna planterades av romarna. Arkeologiska fynd i form av gallo-romerska vinföremål har gjorts och dateras till runt år 50 e Kr. Det […]
Levantine Hill är matdestinationen du aldrig har hört talas om tidigare
Pittoreska Yarra Valley i Australien erbjuder en enastående överdådig och ambitiös kulinarisk upplevelse. Om du aldrig har besökt Levantine Hill, en vingård i svala Yarra Valley-regionen i den australiska delstaten Victoria, vet du inte heller att det är fullständigt normalt […]