MB&F & L’Epée 1839

MFör tionde gången, denna gång efter två års utveckling, samarbetar MB&F och L’Epée 1839 och resultatet blev en tickande skulptur döpt till Medusa, en manet i glas som både kan stå på ett bord och hänga från taket.

Den mest iögonfallande delen av Medusa är i form av en stor, svagt tonad kupol av handblåst Muranoglas. Den har formen av en manet som när den rör sig i havet. Två roterande ringar, en som visar timmar och en som visar minuter, är synliga genom kupolen och tiden kan man läsa vid den fasta indikator som sträcker sig över båda ringarna. Precis som maneter glöder i havsdjupet lyser Medusa i mörkret tack vare Super-LumiNova på index.

Medusa kan stå på bordet med stålram och böjda ben eller hänga från taket med handblåsta Murano-glasarmar. De svävar lätt vid minsta rörelse precis som på en fritt flytande manet. En riktig delikatess som en inredningsaccessoar som också visar tiden.

Vikten uppges till cirka sex kilo då den exakta vikten av den handblåsta glaskupolen varierar något från exemplar till exemplar. Färgerna är blått, grönt och rosa och 50 exemplar i varje färg kommer att tillverkas.

Cartier