Carnegie Bank

Riva 110 Dolcevita

Rivas flaggskepp 110 Dolcevita, designad av Officina Italiana Design, Sergio Beretta och Ferretti’s Product Strategy Committee, har en av de vackraste interiörerna i sin klass. Salongen på huvuddäck är omgiven på alla sidor av fönster från golv till tak, inklusive den bakre sektionen som ansluter till cockpit. Salongen, med öppen planlösning, har låga sittmöbler, marmorgolv och ett tak i rökfärgat glas inramat med rostfritt stål. Två skjutväggar avskärmar matsalen i fören från huvudsalongen, om gästerna önskar lite avskildhet under middagen. 

Kaptenssviten förut har en fantastisk utsikt från båda sidor av queen size-sängen. Nedre däck inrymmer fyra ungefär lika stora gästhytter, och besättningen har tillgång till två hytter, pentry och en L-formad lounge. 

Uppe på bryggdäck finns några matbord och lounger för gästerna. Det lösa möblemanget i det stora akterutrymmet kan flyttas om ägarna vill hålla en större sammankomst (fartyget är klassat för 20 gäster). 

Den Ferretti-patenterade aktern utmärks av en badbrygga som sänks ner i vattnet, med ett garage som underlättar sjösättning av tenderbåten. Ferretti-gruppen har utrustat de flesta av sina större yachter med denna nedsänkbara skeppslucka, framför allt för att den skiljer sig från de flesta konkurrerande märken. Dolcevita drivs av två 16V 2000 MTU-dieselmotorer som ger en toppfart på 26 knop. Räckvidden är 430 sjömil vid 23 knop.