Kommande former

Radikala tider kräver radikala – och radikalt lyxiga – apparater. Nu introducerar vi Samsung Galaxy Z Fold2.

Din auktionsvärdiga samling med gamla armbandsur är minst sagt enastående. Din dagliga jobbresa är toppmodern, men på helgerna gillar du att glida runt i din perfekt renoverade veteranbil. De måttsydda kostymerna i din garderob har designats av några av de främsta hantverkarna i världen. Men när det kommer till din smarta mobil upptäcker du att du – förbluffande nog – sällar dig till massorna och förlitar dig på en apparat som får jobbet gjort, men inte lyckas inspirera till någon verklig passion.

Fram tills nu, vill säga.

I september visade Samsung upp Galaxy Z Fold2, en smart mobil som är så ny, så innovativ i sin design och teknologi och så ytterst lyxig i jämförelse med alla andra modeller på marknaden att du får anstränga sig för att föreställa dig en bättre mobil till alla personliga och professionella åtaganden.

Låt oss börja med den mest uppenbara skillnaden: Galaxy Z Fold2 kan vikas upp. I likhet med föregångaren, den ursprungliga Galaxy Fold, använder den ett gångjärn för att öppna upp en helt plan skärm, som förvandlar den från en handflatestor mobil till en skärm som påminner om en surfplatta. Men den här gången har den nya egenskaper och funktioner som upphöjer den till supermobilstatus.

”Z Fold2 lyfter mobilupplevelsen till nästa nivå, allt i ett format som passar bekvämt i fickan”, säger Suzanne De Silva, chef för Mobile Marketing Strategy and Planning hos Samsung Electronics America. ”Det är så vi håller oss produktiva, uppkopplade och eleganta.”

Mobilens djärva teknologi – bland annat en Hideaway Hinge med en svepmekanism som hjälper till att ta bort damm och smutspartiklar och ger oss två skärmar. Den första är en Infinity-O Cover Screen på 6,2 tum täckt med Gorilla® Glass Victus. Med den kan du göra mer när du är på språng, som att knappa in snabba svar med ena handen eller ta och omedelbart dela foton utan att behöva öppna mobilen. Den andra är Main Screen med Samsung UTG (ultratunt glas), vars imponerande Infinity Flex Display är på hela 7,6 tum med massor av användbart utrymme och en fördjupad visuell upplevelse som utnyttjar utrymmet fullt ut.

”Visionen från allra första början var att erbjuda den smarta mobilens bekvämlighet med en surfplatteliknande upplevelse”, säger Drew Blackard, vice VD för Mobile Product Management hos Samsung Electronics America. ”Z Fold2 kan göra mer än bara det som en vanlig smart mobil klarar av. Förutom att titta mer på YouTube, läsa fler e-böcker eller spela fler spel är det helt en fråga om produktivitet: att komma ikapp med e-posten, redigera dokument i mobilen. En mängd av detta genomsyrar de nya multitaskingfunktionerna.”

Mobilen har en revolutionerande multi-window-kontinuitet med ett större bildformat och Edge Panel Pairing med Multi-Window Tray, som ger snabb tillgång till djupare funktioner på skärmen. Kort sagt ger multi-window användaren möjligheten att utföra flera uppgifter samtidigt, tillsammans med App Pair och dra-och-släpp-funktioner som innebär att du kan öppna flera appar samtidigt och sömlöst interagera mellan dem.

”Du kan ha ett spel öppet medan du kollar din e-post från jobbet”, säger Blackard. ”Och du kan dra och släppa funktioner så att du till exempel kan ha PowerPoint öppet i ett fönster och bilder i ett annat, så att du sömlöst kan flytta bilder till presentationen.”

Utöver den större förbättringen av produktiviteten som erbjuds av Galaxy Z Fold2 har den designats på ett sätt som förutser användarbehoven och ger mer till dessa förväntningar. Ta till exempel mobilens Flex mode, som Samsung introducerade tidigare i år till Galaxy Z Flip.

”Appen kan avgöra om mobilen är öppen, stängd eller någonstans mitt emellan”, säger Blackard. ”Det låser upp en hel rad möjligheter. Du kan få en hands-freeupplevelse i Flexläget när du befinner dig i Google Duo och kan ha ett fantastiskt videosamtal utan att skicka runt mobilen.”

Kronan på Flexlägets ekvation är förstås Galaxy Z Fold2:s mångsidiga och flexibla kameraupplevelse. Mobilen har totalt fem kameror, inklusive två selfiekameror: en kamera på framsidan, en på huvudskärmen och tre på baksidan som kan filma i 4K. Samsung har tagit med en hög med nya funktioner i de här elementen, bland annat Auto framing, som utnyttjar maskininlärning för att automatiskt följa motivens ansikten och kroppar för att hålla kvar dem inom ramen även när de rör sig, och Dual Preview, som gör att personer på båda sidor kan se bilden.

För spelarna bland oss är Galaxy Z Fold2:s förmågor minst sagt häpnadsväckande. Mobilens oöverträffade bildyta, uppdateringsfrekvens på 120 Hz, kraftfulla Qualcomm® Snapdragon™ 865 Plus 5G Mobile Platform och intelligenta 4500 mAh-batteri gör den till ”den perfekta spelmobilen” säger Blackard.

Hemligheten med Galaxy Z Fold2:s extraordinära förmågor är Samsungs uppkopplingsmöjligheter i 5G som nu är konsekventa tvärs över företagets hela produktutbud. ”3G handlade om att dela foton, 4G handlade om att dela med sig av video och 5G handlar om spel”, säger Jude Buckley, vice VD och chef på Mobile Business hos Samsung Electronics America. ”Vi är helt redo för det.”

Sist men inte minst är det frågan om Galaxy Z Fold2:s omisskännligt snygga utseende. Den finns i två färger, Mystic Bronze och Mystic Black, och har även ett estetiskt tillval. För första gången kan användarna specialanpassa gångjärnet i en av fyra färger: Metallic Red, Metallic Silver, Metallic Blue eller Metallic Gold.

Galaxy Z Fold2 kan skryta med 256 GB lagringsutrymme och 12 GB RAM.

Men det slutar inte där. Samsung har gått ihop med den New York-baserade modedesignern Thom Browne kring en speciell Galazy Z Fold2 Thom Browne Edition. Mobilen kommer i den visionära kostymmakarens egna mattgrå och har hans klassiska ränder, är förpackad i en sofistikerad smyckeskrinliknande ask som även innehåller en Galaxy Watch3 och Galaxy Buds Live. Men vänta inte – bara 5000 exemplar finns tillgängliga i hela världen.

Dessutom får alla Z Fold2-kunder tillgång till Galaxy Z Premier Service, som inkluderar conciergesupport på begäran från ett dedikerat team produktexperter, som är utbildade att ge personlig expertservice och guida användarna genom mobilens otaliga funktioner.

I och med Galaxy Z Fold2 har Samsung höjt insatsen inom vikbara smarta mobiler. Eftersträvansvärt, revolutionerande och bäst i klassen är alla passande beskrivningar för en apparat som bokstavligen ändrar formen på hur vi kopplar upp, skapar och kommunicerar. Lyxköpare, framtiden ropar. Lyssnar du?

Läs mer om Galaxy Z Fold2

Friskrivning: Produktegenskaper kan variera med olika marknader.