Privilegierad avskildhet

Privat och vackert omgivet av bergskedjor och helt integrerat bland skogar, sjöar och vilda djur. Kanske är det just La Zagaletas skönhet som är den
främsta anledningen till denna fantastiska egendoms framgång och efterfrågan.

La Zagaleta ligger i Benahavis, cirka 400 meter över havet i Marbella och omges av en imponerande utsikt över Medelhavet, Gibraltarsundet och Rondabergen med ett mikroklimat som med sina milda vintertemperaturer ger liv till ett grönskande landskap året om. Grunden lades här 1991 och gjordes med ett medvetet val att endast bygga 420 villor, något som innebär att bostäderna kommer att utgöra mindre än 32 procent av hela egendomen, allt för att bidra till dess orörda skönhet och nyskapande känsla.

Mäklarbyrån 3SA Estate Marbella har specialiserat sig på just Zagaleta då de sedan länge märkt en ökad efterfrågan från sina kunder när det gäller just avskildhet och säkerhet. Området täcker nästan 900 hektar mark och idag finns det 238 stycken villor byggda i olika arkitektur och stil, och hela området skyddas av Europas främsta säkerhetstjänst 24 timmar om dygnet. Under senare år har man sett en klar ökad efterfrågan på just trygghet och säkerhet. I och med detta har positioneringen av detta område i Sydeuropa blivit än starkare. 3SA Estate Marbellas grundare och VD Jimmy Widén kan nu, efter många år som verksam mäklare i Marbella, varenda sektor och hörn av området och kan med enkelhet guida sina kunder utefter deras önskemål om utsikt, solläge, säkerhet och syfte.

Sedan covid-19 kom har efterfrågan ökat ännu mer och baserat på de 140 olika nationaliteterna som redan äger en bostad i Marbella idag kan Jimmy se att det kommer att gå snabbt för de 420 tomterna att bli slutsålda. Att bo och äga en fastighet inom Zagaleta sätter standarden för en viss livsstil och med endast 420 tomter att tillgå kommer onekligen möjligheterna att stärkas ytterligare över tid. Men vad beror det egentligen på? Faktum är att det är ganska enkelt.

Världen utvecklas i en riktning där segregationen ökar, och i takt med att digitala möten nu blivit etablerat på riktigt under det senaste året märks det tydligare än någonsin att människor som lyckats skapa sig ett större ekonomiskt utrymme nu också ser att man inte längre behöver vara bunden till ett ställe. Idag kan man med enkelhet ta ett affärsmöte online utan att behöva flyga tur och retur till London över dagen på samma sätt som tidigare. Istället kan man investera i en livskvalité där tid med familjen är högt prioriterad, och Zagaleta är det område som kanske allra främst ger dessa möjligheter då det finns två fantastiska golfbanor, flertalet restauranger, tennis- och padelbanor, härliga vandringsområden och en egen ryttarklubb.

Idag bor det 29 olika nationaliteter inom Zagaleta och Jimmy tror att detta kommer närmare fördubblas innan tomterna är helt färdigbyggda. Här finns svenskar men de är långt ifrån i majoritet idag som inom många andra områden i Marbella. Med priser från två miljoner euro till över trettio miljoner erbjuder Zagaleta högklassiga fastigheter som är noggrant designade i storlek och stil, och med både moderna och traditionella spanska drag ger dessa hem en nivå av praktisk och högteknologisk utformning för att underlätta vardagen.

Dessutom finns här i skrivande stund tomter kvar där man har möjlighet att utforma sin egen dröm, som till exempel den 160-miljonerkronorsvilla som Jimmy visar oss och som de precis har lagt ut till salu. Han har världens bästa jobb, säger han när han glatt tittar ut över infinity-poolen mot havet nere i Marbella. Och ja, vi förstår varför.

Text: Isabel Gracián