Vinterns viktigaste pryl

Samsung Galaxy Z Fold2 hjälper den målmedvetne entreprenören Adam Braun att göra det mesta av säsongen.

Från sin snötäckta plats högt uppe på Utahs Powder Mountain förbereder sig Adam Braun för en semester som inte liknar någon annan. Den 37-årige entreprenören, hans fru Tehillah Braun och deras 4-åriga tvillingar, Bayla och Dylan, har tagit sig till the Beehive State [smeknamn för Utah] för att njuta av årstiden, försjunkna i naturen, långt från hemmet i Westchester County, norr om New York City. Precis som så många av oss i dessa arbetahemifrån-tider, försöker Braun avsluta detta komplicerade år i ett positivt och professionellt tonläge.

År 2008 grundade han Pencils of Promise, en målstyrd organisation som bygger skolor i utvecklingsländer. Han fungerar nu som styrelseledamot emeritus för PoP, en roll som innebär att han går ut till företagsledare för att skapa fruktbara kontakter till organisationen. Han fungerar även som formell rådgivare för andra entreprenörer, inklusive grundarna av Backdrop, ett direkt-till-konsument-företag som syftar till att vända uppochner på färgindustrin, och Planetary Hydrogen, en startup inom klimatförändring. Brauns största professionella prioritet är dock den startup han bygger för att hantera klimatförändringar, med lansering i början av 2021. ”Specifikt”, säger Braun, ”kommer den att låta enskilda, företag och institutioner generera betydande ekonomisk avkastning samtidigt som man sparar världens viktigaste miljöresurser.”

Att hålla kontakten – med familjemedlemmar på öst- och västkusten, med kollegor och medarbetare runt om i världen och med vänner nära och fjärran är av yttersta vikt för Braun, varför han i år är tacksam för att ha den nya Galaxy Z Fold2, som är Samsungs senaste smartphone, vid sin sida. Braun förlitar sig på telefonens vikteknik, som förvandlar enheten från en fickstor telefon med en 6,2-tums Infinity-O-skärm till närmast en tablet med en imponerande Infinity Flex-skärm på 7,6 tum. Den hjälper honom att koppla upp, kommunicera och skapa var han än befinner sig, vare sig det är hemifrån, i skidbacken eller i ett multikontinentalt videokonferenssamtal.

I stället för att känna sig bunden till sin Galaxy Z Fold2, säger Braun, New York Times bästsäljande författare till The Promise of a Pencil: How an Ordinary Person Can Create Extraordinary Change, att den unika designen och funktionaliteten gör att han kan känna en typ av frihet som människor vanligtvis inte förknippar med apparater. ”Z Fold2 är otrolig på att möjliggöra saker”, säger han. ”Historiskt sett har jag varit knuten till en dator och ett skrivbord i mitt hem för att kunna jobba. Med den här mobilen kan jag köra till någon riktigt vacker plats, ha en videochatt från platsen, och så snart jag är klar stänger jag av chatten, sätter mobilen i ett läge där jag kan strömma musik, gå på vandring och veta att jag fortfarande är tillgänglig. Det gör det möjligt för mig att få upplevelser som jag annars inte kunde ha fått.”

De professionella fördelarna med att äga en Galaxy Z Fold2, som har den revolutionerande funktionen Multi-Active Window som ger användarna möjlighet att röra sig sömlöst mellan så många som tre appar, går inte att förneka. ”Kraften i en sådan telefon gör att jag kan ha ett helt kontor i fickan”, säger Braun. ”På mitt hemmakontor har jag dubbla skärmar som inkluderar en bärbar dator och en bildskärm. Det faktum att jag nu kan ha ett Zoom-samtal och ha ett öppet dokument under för att göra anteckningar motsvarar att ha dubbla skärmar. Det finns många studier som visar effektivitetsökningen med två skärmar. Jag älskar det. Och nu när jag i princip kan ha dubbla bildskärmar på min mobil innebär det en betydande ökning av produktiviteten.”

För Braun är dock telefonens människocentrerade funktioner ännu mer övertygande. Redan från morgonen är Galaxy Z Fold2 hans digitala följeslagare som leder honom genom en mindfulness-meditation. Vid frukosten placerar han telefonen i Flex-läge så att hans barn kan videochatta med sina farföräldrar innan han kör dem till förskolan i närheten. På förmiddagen använder han telefonen för att uppdatera sig med kollegor och göra efterforskningar, ”oavsett om det handlar om att gräva på olika webbplatser, läsa PDF-filer eller vitböcker eller, så klart, e-post.” På eftermiddagen smyger Braun in ett träningspass (”Jag kör mycket mountainbike och använder en app som heter AllTrails – jag älskar förmågan att spåra turerna samtidigt som mobilen är mitt högtalarsystem”).

När barnen är hemma kan Tehillah låna Galaxy Z Fold2 för att leta recept till en lite mer komplex middag. Kvällstid är dock Braun tillbaka på mobilen och tittar på en guide om hur man brygger sitt eget öl, en passion som har förstärkts under detta karantänens år. På helgerna utnyttjar Braun Galaxy Z Fold2s avancerade kamerateknik för att utveckla sitt fotograferande. ”Nyligen lämnade jag och min fru stan och när jag ville fota det vidsträckta landskapet aktiverades telefonens automatiska inställningar”, säger han. ”Det faktum att kameran kände av sammanhanget och anpassade linsen gav ett bättre foto än jag har kunnat ta med en mobil tidigare.”

När tiden är inne att börja resa igen på allvar ser Braun fram emot att ta med Galaxy Z Fold2 på flyget. ”Det är din fullt fungerande telefon, din digitala bok, din filmprojektor”, säger han. ”Jag läste böcker på surfplattor och i fysisk form, men det här är första gången jag faktiskt vill läsa en bok på mobilen eftersom den dubbelt så breda skärmen gör det lättare att läsa text.” Det är ingen tvekan om att Braun lever ett helt ändamålsenligt liv grundat på kärleken till gemenskap och IRL-förbindelser. Att Galaxy Z Fold2 förbättrar och berikar hans vardag är en återspegling av hur noggrant Samsung har tänkt igenom vårt förändrade förhållande till tekniken. Genom att förnya smarttelefonens formfaktor har företaget banat väg för en framtid där lyxkonsumenter som Braun tar kontrollen över sina apparater snarare än att kontrolleras av dem. Det är en gåva som vi alla kan ställa oss bakom.

Den givande anden – När Adam Braun växte upp lärde hans föräldrar honom att det är viktigare att ge än att ta emot, särskilt under julhelgen. Så det är bara naturligt att han betraktar den nya Galaxy Z Fold2 som en lyxgåva till några av hans favoritpersoner.

TILL DEKORATÖREN – Brauns fru, Tehillah, är inredningsarkitekt och Z Fold2s stora skärm skulle vara en verklig räddning för henne. ”Hon gör allt från att titta på renderingar till att bygga visionstavlor”, säger Braun. ”Den breda skärmens funktionalitet skulle vara riktigt exceptionell för henne.” Enhetens högupplösta 7,6-tums hopfällbara skärm är byggd för alla som arbetar virtuellt. Bonus för Tehillah: Oavsett om hon granskar olika möbler, zoomar in på detaljer i renderingar eller skapar anslagstavlor till Pinterest åt kräsna kunder kan hon hantera allt detta samtidigt tack vare den banbrytande funktionen Multi-Active Window.

TILL IDROTTSMANNEN -När Braun fick den nya Z Fold2 var pappa Ervin Braun den första person han ringde till. ”Han alltid förtjust i den senaste utrustningen och tekniken, så jag visste att han skulle gå i spinn när han såg mobilen”, säger Braun. Hans far är dessutom en ivrig idrottsman (särskilt kitesurfi ng och wakeboard) och är ständigt på språng. ”Att ha en telefon som den här som inte bara gör det möjligt för honom att chatta med sina barnbarn utan också har funktionen Flex-läge så att han kan ställa ner den och behandla den som en surfplatta är jättebra”, säger Braun, ”eftersom han hela tiden tittar på YouTube-videor och handledningar om olika sporter och redskap.”

TILL FILMSKAPAREN – ”Min bästa vän är filmproducent”, säger Braun. Med Z Fold2 har alla som försörjer sig bakom linsen fem kameror att spela med, inklusive funktioner som Pro Video, Single Take, Bright Night, Night Mode och den nya inramningsfunktionen Auto, som alla förbättrar fi lmernas tekniska aspekter, så att fotografen kan fokusera på att fånga de perfekta estetiska detaljerna. ”Han skulle absolut älska möjligheten att både spela in och använda redigeringsfunktioner på mobilen för att skapa kortfilmer eller videoinnehåll”, säger Braun