Beluga caviar

Quality Caviars Beluga Caviar, även kallad Huso-Huso, odlas i Iran med vatten från Kaspiska havet. Beluga är känd för sina stora korn och sin krämighet. Den har ett extremt känsligt membran och smaken är så känslig att den framstår bättre om den avnjuts ensam. Den passar utmärkt med Beluga vodka eller god champagne från Krug.  Intensiv smak med grå mönsterfärg, från svart till nästan vit (almass).

Quality Caviar grundades 2019 av vännerna David Gard och Carol Chmaissani. David har en bakgrund som kock och är ett väletablerat namn inom det gastronomiska köket. Quality Caviar erbjuder caviar från hela världen, produkterna levereras utan mellanhänder och varje burk som säljs har ägarna själva varit med och packat, eller kvalitetsgodkänt. Den varsamma hanteringen sker vanligtvis omedelbart efter fisken blivit infångad. Rommen tvättas för hand, torkas och saltas till perfektion.

Quality Caviar tillsätter inga färgämnen, vilket säkerställer en bevarad smak och kvalitet. De är även det enda varumärket i Sverige som inte har en odling men är godkända av Cities att förpacka störrom. Våren 2021 öppnar Quality Caviar upp sitt showroom på Sturegatan 20 i Stockholm. Här kommer man bland annat kunna gå en certifierad caviarutbildning.

Text: Alexander Ocean

qualitycaviar.se