Bentley

Limiterad Bentley

The Ultimate Gift Guide – Nr.24

Det är inte sällan man vill ha något som man inte kan få. Därav består lucka #24 av precis det. En bil som inte går att köpa. Inte just nu i alla fall, men snart!

Det är mycket som händer hos Bentley. Tidigare i år visade de sin nya Mulliner Batur som har en otroligt läcker designvision, modellen tillverkas endast i 18 st exemplar och alla blev bokade direkt. Ytterligare en modell som också är limiterad är Bentayga Odyssean med en limitering till 70 exemplar. Tidigare har de lanserat en Odyssean Edition av modellen Flying Spur som blev mycket populär. Bentayga Odyssean har en V6 bensinmotor som samarbetar med en elmotor som gör att den går att köra på el upp till 45 km. Den totala effekten är 462 hk med ett ett vridmoment på 700 Nm.

Men fokuset framför allt på den här modellen är dess exklusivitet och klimatsmarta val av material. Till inredningen har de bland annat använt sig av klassisk brittisk tweedklädsel där de olika färgkombinationerna interiört är exklusivt för modellen. Likadant val av trä samt läder är noga utvalt där mängden på lacken på träinredningen har reducerats men har samma läckra finish. Bentayga är en stor och rymlig SUV som med sin elektrifierade drivlina gör körupplevelsen både snabb och kraftfull – en fröjd för den som kör men också fantastiskt för dem som åker med då man alltid reser oerhört komfortabelt i en Bentley.

Text: Mia Litström