Carnegie Bank

El Brite De Larieto

Belägen i en gräsbevuxen dal nedanför Syddolomiterna ingår den här restaurangen i ett fullt verksamt lantbruk och mejeri som tillverkade regionens första boutique-ost. I kocken Riccardo Gasparis repertoar ingår lufttorkat kött av olika slag, rödbets-dumplings (canerderli) med pepparrotsgrädde och grillat kött från djur som fötts upp på gården. 

Bottura: ”El Brite ligger inbäddat i bergssluttningarna inte långt från San Cassiano och bara några kilometer från den klassiska skidorten Cortina d’Ampezzo. Den unge kocken Riccardo Gaspari växte upp i Dolomiterna, och nu driver han familjerestaurangen och gårdsmejeriet. Hans matlagning är råvarubaserad och fantasifull, och hustruns sinne för design och gästfrihet kompletterar den rogivande upplevelsen under alla årstider.” 

Gillar du den här artikeln? Prenumerera på Robb Reports nyhetsbrev för att få liknande berättelser direkt till din inkorg.