Mercedes Benz G 500 Stronger than diamonds

Diamanter passar bäst på … vägen? Denna nya Mercedes G-Wagon är fullt utsmyckad med ädelstenar

Endast 300 exemplar av SUV:n i roséguld kommer att byggas.

Alla hjärtans dag har precis passerat, men det är aldrig för sent att visa din uppskattning för bilälskaren i ditt liv. Och Mercedes-Benz har precis släppt den perfekta presenten.

På onsdagen drog den tyska lyxbilstillverkaren av skynket för sin senaste ultraexklusiva G-klassvariant, Stronger Than Diamonds Edition. Det är såklart inte vilken present som helst, men det är svårt att föreställa sig att någon inte omedelbart blir kär i den roséguldfärgade SUV:n.

Vi har sett flera G-Wagen-varianter släppts genom åren, men den senaste, som Mercedes kallar “en mycket speciell symbol för kärlek” är något annat. Fordonets karaktäristiska boxiga design är smyckad i ett lager Rosewood Grey Mango. Den metalliska nyansen piskades upp av märkets Manufaktur custom-division som är exklusiv för modellen. Det finns inget unikt märke så vitt vi kan säga, men varje yttre dörrhandtag har en präglad diamantlogotyp.

Stronger Than Diamond Editions låsstift är satta med en 0,25 karats diamant
Stronger Than Diamond Editions låsstift är satta med en 0,25 karats diamant.
Foto: Mercedes-Benz

När dörrarna till G-klassens öppnas, avslöjas en interiör som är precis så lyxig som du kan förvänta dig av ett fordon som är så populärt bland de rika och berömda. Hyttens fem säten är alla klädda i svart nappaläder med kontrastsömmar i rosé. Den verkliga höjdpunkten är dock den 0,25-karats diamanten som sitter i var och en av fordonets fyra låsstift i rostfritt stål. Andra modellspecifika detaljer inkluderar främre grepphandtag och upplysta dörrtrösklar prydda med varumärket “Stronger Than Diamonds” i rostfritt stål, samt en nyckelbricka med ett diamantemblem.

Varianten är baserad på G550. Det betyder att du hittar en dubbelturboladdad 4,0-liters V-8 under huven. Den kraftfulla motorn är ansluten till en nio-växlad automatisk växellåda och två-växlad växellåda som leder 416 hästar och 450 ft lbs vridmoment till alla fyra hjulen. Du är mer benägen att ta G-Wagen genom terrängkörning än racing, men den kan stå sig oavsett. Bilen kan sprinta från noll till 100 km/h på bara 5,6 sekunder och har en topphastighet på 209 km/h.

Foto: Mercedes-Benz

Känner du dig intresserad av att överraska din speciella person med en G-Wagen? Var beredd att spendera stora pengar för denna 4×4, som kommer att vara begränsad till bara 300 exemplar över hela världen. Mercedes har som vanligt inte uttryckligen sagt hur mycket Stronger Than Diamonds Edition kommer att kosta.

Text: Bryan Hood

Porsche GT3