Carnegie Bank

Ristorante Quadri

För sju år sedan restaurerades detta berömda 1600-talsetablissemang till sin forna glans av Raffaele och Massimiliano Alajmo, brödraparet bakom trestjärnigt Michelin-prydda Le Calandre nära Padua. Restaurangen, på andra våningen, fokuserar på det venetianska och italienska köket med fyra avsmakningsmenyer och à la carte-rätter som cappuccino di laguna med blåmusslor, venusmusslor, små venetianska räkor, mantisräkor, bläckfisk, valthornssnäckor och sjögräs. Cafét på nedre våningen serverar enkla lunch- och middagsmenyer såväl som frukost, små barrätter och en uppfinningsrik martinimeny. 

Bottura: ”Bröderna Alajmo tog över en bedagad skönhet i hjärtat av Markusplatsen och förvandlade den till en helt magnifik bistro på ett av världens mest besökta turistmål. Tack vare det eleganta, utsökta och atmosfärrika Quadri finns det inte längre någon anledning att fastna i en venetiansk turistfälla – om man inte glömmer att boka bord, förstås. Här gäller det att planera i tid.”