Pontus Frithiof öppnar restaurang på Bro Hof Slott

– här möts golf och gastronomi i världsklass

När Bro Hof Slott Golf Club slår upp portarna för säsongen 2025, är det inte bara golfentusiasterna som har något att se fram emot. I april öppnar stjärnkrögaren och entreprenören Pontus Frithiof sin nya restaurang Pontus Frithiof at Bro Hof Slott – en satsning som ska göra det anrika slottet till ett nav för mat, möten och upplevelser.

– Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att skapa en plats som erbjuder en oslagbar upplevelse, för medlemmar, gäster och de som kommer hit för bröllop, event eller bara en riktigt bra middag, säger Pontus Frithiof.

Med över 25 år i branschen har han byggt upp ett gastronomiskt imperium som började med restaurangen Pontus in the Green House, utsedd till Sveriges bästa redan sitt första år 1999. Idag rymmer Pontus Group 15 olika verksamheter – bland annat de prisbelönta La Tour och Le Bar i DN-huset, exklusiva eventlokaler och catering, samt loungerna för American Express på Arlanda.

Nu tar han nästa steg – och kliver in i ett slott.

Bro Hof Slott är i sig en destination. Här, vid Mälarens strand, tornar ett barockslott från 1888 upp sig, byggt av greven Johan Sparre och omgivet av två av Europas mest omtalade golfbanor – The Stadium Course och The Castle Course, båda signerade den legendariske banarkitekten Robert Trent Jones Jr.

Men 2025 är det inte bara spelet på greenerna som ska locka besökare. Med Pontus Frithiof at Bro Hof kliver även gastronomin upp på första tee. Restaurangen kommer att bjuda på säsongsbaserade svenska smaker med internationella influenser, baserade på lokala råvaror. Rätter som är tillräckligt avslappnade för en lunch efter rundan men tillräckligt raffinerade för en bröllopsmiddag i slottsmiljö.

Bakom dryckesutbudet står delägaren och huvudsommelieren Mario E. Moroni, som komponerat en vinlista med både klassiska storheter från gamla världen och nya favoriter från USA. Slottets egen vinkällare ger extra djup åt vinupplevelsen.

En mötesplats året om – med smak av något större

Till skillnad från många golfrestauranger kommer Pontus Frithiof at Bro Hof att ha generösa öppettider året runt. Ambitionen är att skapa en levande mötesplats, inte bara för klubbens medlemmar, utan också för grannar, företag och besökare. Bland planerna märks också en storsatsning på julbord i slottsmiljö – något som redan väcker förväntningar.

– Vi vill fortsätta utveckla den fantastiska miljön på slottet och skapa en helhetsupplevelse som verkligen sticker ut, säger Pontus Frithiof.

Även Jonas Lindgren, vd på Bro Hof Slott Golf Club, ser stora möjligheter i samarbetet:

– Detta är en satsning som våra medlemmar, golfspelare och gäster kommer att uppskatta. Vi är övertygade om att Pontus och hans team kommer att ta både restaurangen och våra event till nästa nivå.

Ta tillfället i akt – en dagsutflykt värd varje mil

Även om Bro Hof Slott inte erbjuder övernattning i dagsläget, gör det platsen perfekt för en dagsutflykt, inte minst för alla som gillar att kombinera landsväg med långlunch. Däremot finns det flera fina hotell och weekendpärlor i närområdet för den som vill göra utflykten till en liten minisemester. Kombinationen av golf, gastronomi och en god natts sömn i närheten. 

Så varför inte ta bilen ut genom det böljande Mälarlandskapet, svänga in vid alléerna och låta både smaklökarna och sinnet få sitt. För oavsett om du kommer med golfbagen i bakluckan eller bara ett sug efter något vackert och välsmakande, så är säsongspremiären 2025 startskottet för något alldeles nytt på Bro Hof Slott.

Text: Mia Litström 
Foto: Albin Hag

Mer inom mat och dryck hittar du här