Grand-Hotel-Tremezzo

En italiensk juvel

Como är sedan länge synonymt med exklusivitet och elegans. En pittoresk plats vid foten av bergen med en förtrollande sjö, historisk arkitektur och kulturella evenemang.

Det är som att kliva in i en italiensk dröm när man närmar sig Grand Hotel Tremezzo. De sista 30 minuterna far man på krokiga vägar längs med Comosjön fram till ett jugendpalats där portiern välkomnar till hotellets ståtliga reception. Med utsikt över snötäckta alptoppar som klyver den gnistrande sjön stod vi mållösa med en Hugo Spritz i handen och kände lugnet komma. 

Grand Hotel Tremezzo, ett familjeägt hotell, som öppnade redan 1910.  Det var Valentina De Santis Mallones morfar som köpte hotellet och sedan 14 år tillbaka drivs det främst av Valentina, idag 43 år gammal. Hon har ett skarpt öga för detaljer och sätter en glamorös touch på allt hon tar sig an. Valentina driver hotellet med genuinitet och klass i samarbete med sin mor Antonella Mallone som har en fantastisk smak och är ansvarig för den sista touchen på allt som rör inredning samt utbudet i hotellets butik. Hotellet är stort, 84 rum med en stor privat park, men trots storleken känner man att det drivs av en familj med kärlek till sina gäster. 

Rooftop-Front-Suite

Efter en omfattande renovering är detta ikoniska hotell redo att välkomna gäster till en oförglömlig upplevelse. En av de mest spännande nyheterna är uppfräschningen av Grand Rooftop Suiterna som lockar med generösa terrasser med plats för fyra personer. För finsmakare erbjuder hotellet några av Italiens bästa kulinariska upplevelser i sina fem restauranger. Dessutom finns tre pooler för avkoppling samt det fantastiska T Spa. 

Att restaurangerna erbjuder mångsidiga och oförglömliga matupplevelser, är i sig en anledning att besöka Grand Hotel Tremezzo. Oavsett om man föredrar en formell middag vid vattenbrynet, en avslappad middag eller drink med utsikt över sjön, finns det något för alla. 

T-Pizza
Magiska T-Pizza

Mat och dryck
En spännande nyhet i hotellets kulinariska portfölj är restaurangen La Terrazza av Gualtiero Marchesi. Gualtiero Marchesi, en ikon inom den italienska gastronomin och var pionjär inom modern italiensk matlagning känd för kreativ och innovativ approach i köket. Genom att kombinera traditionella tekniker med moderna influenser skapade han banbrytande rätter som fortsatt inspirera kockar runt om i världen. Som den enda restaurangen i världen serveras här Marchesis mest kända rätter inklusive Dripping di pesce, en hyllning till konstnären Jackson Pollock som firar havets rikedomar på ett elegant sätt. En annan är Riso, oro e zafferano. En risrätt som kombinerar saffranets rika smak med guldflingor, en av Marchesis mest älskade signaturrätter. Beställer man den får man ett numrerat diplom. Kockens hyllning till konstnären Lucio Fontana är Il rosso e il nero, havsgös serverad i gazpachosås med svart bläck. 

Restaurangen Da Giacomo del Lago som ligger vid den flytande poolen på sjön, är känd för sina skaldjur. L’Escale Trattoria and Wine Bar serverar italiensk mat och har imponerande vinkällare. Här erbjuds vinprovningar med fokus på boutique- och kulturproducenter av limiterade, exceptionella årgångar från prisbelönta vinmakare från Sudtirol till Etna på Sicilien. I T-Bar kan man njuta av deras signatur drink Dry Martini med en sked caviar i, elegant med djup i smaken, tillsammans med läckra snacks och aptitretare.

På T-Pizza vid den magiskt vackra Flowers Pool i skuggan av hotellets trädgård arbetar pizzabagare som utbildats i Neapel som serverar välgräddade pizzor ur den vedeldade ugnen.

Infinity-Pool-by-night
Infinitypoolen med utsikt över sjön.

Hotellets spa
I 1700-tals villan Emilia med ursprungliga golvmosaiker och iögonfallande freskerna erbjuds behandlingar i världsklass. I den inbyggda infinitypoolen dörr i dörr med spat kan man njuta av utsikt över sjön med alperna som bakgrund. Här finns även ett klassiskt hammam som arbetar utifrån ett holistiskt hälsoperspektiv.

Sense of Lake 
En butik inte lik någon annan. Med hjärta, själ och passion har Valentina och hennes mor Antonella valt att samarbeta med några av de bästa italienska varumärken som återspeglar Made-In Italy-konceptet. Här finns silkesvarumärket For Restless Sleepers till väskmärket Bric’s och handplockade varumärken som Mantero 1902, Aqua Como, Chez Dede som alla gjort exklusiva kollektioner inspirerade av Comosjön och hotellet. 

Sala Contessa
Sala Contessa

Parken och omgivningen
Parken runt hotellet erbjuder en upplevelse av lyx och stillhet. Vidsträckt och lummig, med en mångfald av blommor och växter i regnbågens alla färger. Hotellets maskot björnen Bobo välkomnar stora som små till den magnifika Belvedere stigen med hisnande vyer. 

För de som älskar tennis erbjuder Grand Hotel Tremezzo en oslagbar plats för spelet med enastående utsikt över Comosjön. Varje slag är en ren fröjd för både öga och själ. 

Skräddarsydda romantiska upplevelser
Tremezzo för Två är upplevelser för de mest romantiska stunderna i livet. I avskilda hörn av hotellet, i en svit, i palatset, i trädgårdarna eller på Villa Sola Cabiati, kan par njuta av intima middagar. För de som söker avkoppling tillsammans finns spa-upplevelserna på T- Spasviten, med bubbelpool, bastu, ångbad och par-massage.  För romantiska möten finns en exklusiv chic-nic-upplevelse. En festlig picknick, packad i en korg, som kan avnjutas på valfri plats i hotellets omgivning eller på någon av hotellets vackra Rivor i Comosjön.

Utflykter
Bara ett stenkast från hotellet ligger Villa Carlotta, som är värd ett besök för dess vackra botaniska park.

Greenway är en trevlig 10 kilometer lång vandring. Här passerar man fantastiska villor och trädgårdar, romanska och barockkyrkor samt byarna Colonno, Sala Comacina, Ossuccio, Lenno, Mezzegra, Tremezzo och Griante.

Ingenting är vackrare än att uppleva Como från vattnet. Vi hoppade ombord på en av hotellets två Rivabåtar, Ruy och Batt, och kunde beundra de vackra villorna och parkerna runt sjön medan vi njöt av champagne och lyssnade på kaptenens fascinerande berättelser.

Föredrar man att segla har hotellet ett samarbete med Bellagio, där olika typer av segelbåtar finns tillgängliga för en seglats. Bland annat Dama di Bellagio, en klassisk vintagebåt, lämplig för små grupper. Stai Serena, designad av Philippe Starck, perfekt för familjeutflykter och Bowie en exklusiva 42 fot lång yacht, som snabb och bekväm för upp till elva personer. 

Villa Sola Cabiati
Ett stenkast från Grand Hotell Tremezzo ligger vackra barock villan Sola Cabiati med en otrolig trädgård och magnifik utsikt. Den ägdes länge av den adliga familjen Serbelloni och användes som sommarresidens. Nu hyrs den ut av Grand hotell Tremezzo där man kan njuta av hotellets faciliteter. Villan är smakfullt renoverad och det gamla lämnats nästintill orört, dess imponerande arkitektur lyser fortfarande i all sin prakt. Villan har sex unika sviter med badrum och passar perfekt till bröllop och födelsedagar. 

Villa-Sola-Cabiati
Villa Sola Cabiati

Upplevelsen på Grand Hotel Tremezzo präglas, förutom av det svårslagna läget framför allt av det drivs med passion och hjärta av en stilsäker familj med en osviklig känsla för detaljer. Med Valentina i spetsen har man lyckats skapa en genuint familjär atmosfär som genomsyrar hela upplevelsen, från det varma bemötandet och den förstklassiga gastronomin till de skräddarsydda upplevelserna. Resultatet är en genuint med värme och anknytning till platsen som många hotell strävar efter men som få lyckas uppnå. Hotel Tremezzo platsen där varje ögonblick är fyllt av skönhet och möjligheter. 

Som tredje generation som leder vårt gästfria företag växte jag upp med att springa i korridorerna och tassande i personalens utrymmen – hotellbranschen har alltid funnits i mitt DNA. – Valentina De Santis

Text: Isabella Buffa och Dannie Larsson
Foto: GRAND HOTEL TREMEZZO