Excelsior Vittoria


Sorrento på Amalfikusten är så mycket mer än en berömd italiensk badort. Det är även den perfekta utgångspunkten för utfärder till öar och andra kustpärlor som Capri, Ischia, Pompeji, Vesuvius och Positano.  

I hjärtat av staden, på en klippa ovanför hamnen med hänförande utsikt över Neapelbukten, ligger den prisbelönta hotellanläggningen Grand Hotel Excelsior Vittoria, med 84 vackra rum och sviter med originalinredning, en bar med hisnande utsikt, två gourmetrestauranger och sex eleganta utrymmen för events och konferenser. Den 20 000 kvadratmeter stora trädgården erbjuder angenäma promenader i skuggan av citrus- och olivträd. Här finner man även ett spa, ett topputrustat gym med personliga tränare och en bedårande pool och jacuzzi i vit marmor. I spa-butiken La Serra kan gästerna välja bland ett stort utbud av hälso- och skönhetsprodukter. 

Hotellet grundades 1834 av familjen Fiorentino som fortfarande, fem generationer senare, driver verksamheten och håller traditionerna vid liv. Den historiska gästlistan är minst sagt imponerande, med namn som Richard Wagner, Marilyn Monroe, Luciano Pavarotti och napolitanska ikonen Sophia Loren. Det sägs även att kejsar Augustus hade en privat villa på platsen.