Carnegie Bank

Massimo Botturas Italienska Favoriter

Från det tryffelspäckade norr till det sardellmarinerade söder – Italien är ett paradis för matälskare. Det vet Massimo Bottura – som är en av landets främsta kulinariska begåvningar och driver trestjärniga Osteria Francescana i Modena – kanske bättre än någon annan. När Robb Report bad honom att lista sina favoritrestauranger i Italien levererade han en gourmand-guide över landet och dess regionala kök, från en nyöppnad pizzeria på Sicilien (ledd av en annan Michelin-dekorerad kock) till en bondgård med femton bordsplatser långt uppe i norr, där en av de snabbast stigande stjärnorna på den italienska kockhimlen gjort sig känd. Alla Botturas val utmärks av att de drivs av begåvade kockar med ett praktiskt förhållningssätt och utgångspunkt i såväl personliga som yrkesmässiga erfarenheter. Besökare får vara beredda på en omväg. ”De bästa italienska restaurangerna ligger ofta långt från allfarvägarna”, säger Bottura, som med tanke på det överväldigande antalet kandidater skapat en åtta-i-topplista.