Från det tryffelspäckade norr till det sardellmarinerade söder – Italien är ett paradis för matälskare. Det vet Massimo Bottura – som är en av landets främsta kulinariska begåvningar och driver trestjärniga Osteria Francescana i Modena – kanske bättre än någon annan. När Robb Report bad honom att lista sina favoritrestauranger i Italien levererade han en gourmand-guide över landet och dess regionala kök, från en nyöppnad pizzeria på Sicilien (ledd av en annan Michelin-dekorerad kock) till en bondgård med femton bordsplatser långt uppe i norr, där en av de snabbast stigande stjärnorna på den italienska kockhimlen gjort sig känd. Alla Botturas val utmärks av att de drivs av begåvade kockar med ett praktiskt förhållningssätt och utgångspunkt i såväl personliga som yrkesmässiga erfarenheter. Besökare får vara beredda på en omväg. ”De bästa italienska restaurangerna ligger ofta långt från allfarvägarna”, säger Bottura, som med tanke på det överväldigande antalet kandidater skapat en åtta-i-topplista.
OFFICIAL TIMEKEEPER
Medlemskap i RR1
Robb Report betraktas som den mest inflytelserika guiden inom lyx och har i över fyra årtionden bevakat det senaste i en värld av exklusiva och unika möjligheter. Som respekterad Robb Report-läsare erbjuds ni medlemskap i RR1 – en sammanslutning av likasinnade individer som förenas av en oupphörlig strävan efter det bästa av det bästa. Ansök om medlemskap i RR1 och upplev lyx – inte bara som åskådare utan som en aktiv deltagare.
Ansök om medlemskap
Ansök om medlemskap