Carnegie Bank

Ut i vildmarken

Efter förra årets annorlunda säsong och en oavbruten efterfrågan på avskildhet i covid-eran så ser charterindustrin bortom Medelhavet till en ny destination: Jordens utkanter. Ta till exempel expeditionsyachten Ragnar (på bilden), som kommer att utforska delar av Island och Grönland med ett fokus på äventyr. Omgjord från ett försörjningsfartyg under 2020 har 224-fotaren nu utrustats med jetskis, Seabobs och en BigBo amfibisk ATV som du kan använda för att landstiga den orörda tundran. Tillgänglig från Burgess Yachts för omkring 525 000 USD i veckan har Ragnar en elegant och varm träbeklädd interiör med dubbla master suites, öppna spisar, ett spa, en observatorie-lounge och en utomhus jacuzzi på däck för att slappna av under stjärnorna under tiden du färdas genom Islands fjordar. Vill du köra lite heliskiing på Grönlands orörda sommarbackar? En helikopterplatta ger dig möjligheten.

Efter en ombyggnation 2020 har Burgess nu även Lady E som kommer att kryssa till Galápagosöarna för närmare 595 000 USD i veckan. På 244-fotarens lista av leksaker finns en flyboard, eFoils och segeljollar vilket innebär att gästerna kan paddla kajak med delfiner eller snorkla med sälar och dykarna kan uppleva berömda Gordon Rocks som är hem till otaliga hajarter. Som en bonus är yachtens nyligen utökade beach club och spa ideala för bastubad och massage efter äventyren. Samtidigt kommer den tvåmastade 167-fotaren Dunia Baru att tillbringa sommaren i Indonesien. Expertledda resor innefattar allt från att se komodovaraner i sin naturliga omgivning till att snorkla bland korallreven i Raja Ampat. Dunia Barus vackra skrov finns tillgängligt från Y.CO från 120 000 USD i veckan och har tillverkats av traditionell ironwood (järnträ) och teak med en interiör bestående av en master suite med ett privat utedäck och salong.

För ett mer traditionellt val finns otroliga 446-fots Flying Fox som kommer att ta sig från Côte d´Azur till den italienska rivieran, Sardinien, Korsika och Turkiet. Världens största charterfartyg från Imperial kostar kring 4 miljoner USD i veckan, har 11 sviter för upp till 25 gäster och designades kring ägarens passion för wellness och vattensporter. Hennes tvåvåningsspa med uppvärmda kalkstensgolv har utrustats med en Cryosauna, en skönhetssalong, ett hammam och en jacuzzipool som ändras från varm till iskall på några få minuter. Ett dykcenter innebär att vrakdykning utanför Sardinien är ett alternativ medan nio tenderbåtar och möjligheten till en helikopter gör att de korsikanska bergen och forntida turkiska ruinerna finns inom lagom räckhåll.

Text: Julia Zaltzman