Gulfstream G700

Qatar Executive introducerar världens första Gulfstream G700

Qatar Executive (QE), ett dotterbolag till Qatar Airways Group, har tagit emot två nya Gulfstream G700-flygplan till flottan och blir därmed en världsomfattande och exklusiv kommersiell operatör av planet.

Qatar Executive är den första operatören som erbjuder Gulfstream G700 till charterkunder och fortsätter att tillhandahålla en ultramodern flotta med det yttersta inom flygförmåga, lyx och prestanda.

– Idag välkomnar vi branschens högpresterande ultra-långdistans affärsjet, Gulfstream G700, till Qatar Executive-flottan, säger Qatar Airways Groups VD Badr Mohammed Al-Meer. 

– Vi är stolta över att stärka vår befintliga flotta av 15 Gulfstream G650ER-plan och ser fram emot att snart välkomna våra gäster ombord för att uppleva detta teknologiskt avancerade plan. 

Mark Burns, president för Gulfstream, kommenterar: 

– Qatar Executive har varit en högt värderad Gulfstream-kund i nästan tio år. Vi är hedrade att ha dem som vår internationella partner för lanseringen och de första leveranserna av den helt nya G700. Vi ser fram emot att utöka deras flotta under de kommande månaderna.

G700 representerar framtiden för privata flygresor och erbjuder en flygupplevelse utöver det vanliga med design, teknik, komfort och stil. Planet erbjuder en rymlig passagerarkabin bestående av fyra individuella sektioner inklusive ett dedikerat privat sovrum med en permanent fast säng. De skräddarsydda kabinerna har designats och noggrant utformats för att möta behoven av Qatar Executives mest nogräknade kunder. Passagerarupplevelsen har förbättrats med ett bättre belysningssystem, branschens lägsta kabintryckshöjd och naturligt ljus genom 20 fönster. 

G700 prioriterar också passagerarnas komfort med en tyst kabin, tillsammans med 100 procent friskluft som förnyas varannan till var tredje minut, och ett joniseringssystem för kabinluften som ger den högsta luftkvaliteten som är möjlig idag i en affärsjet. Detta säkerställer att de anländer mer utvilade än med någon annan flygplanstyp. Kombinerat med den ultimata personliga servicen och överlägsenhet i operativ säkerhet och förvaltning är tillägget av G700 till Qatar Executives redan ultramoderna flotta ett bevis på Qatar Executives ständiga strävan efter perfektion. 

Qatar Executive förväntar sig att ytterligare åtta G700 levereras inom en snar framtid, med två redan levererade och två till som ska levereras inom ett par veckor. Den nya G700-flottan kommer att träda i full kommersiell drift i juni, och QE tar redan emot förhandsintresseanmälningar från kunder för att chartra det nya planet. Qatar Executive G700 visades nyligen upp på 2024 European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE 2024) i Genève, Europas främsta evenemang för on-demand-flyg och avancerad flygmobilitet.

Text: Thomas Wiman