Bjud på fantastiska salta svarta pärlor

The Ultimate Gift Guide – Nr.12

Quality Caviar Stockholm grundades år 2019 av caviar- och löjromsexperterna David Gard och Carol Chmaissani. De brinner av att dela med sig av sin kunskap och blev snabbt ett ledande företag i Norden som kan erbjuda ett brett sortiment av caviar och löjrom av högsta kvalitet.

All caviar och löjrom levereras utan mellanhänder, testas och undersöks av ägarna. Quality Caviar Stockholm är det enda varumärke i Sverige, förutom en störfarm, som har tillåtelse av Jordbruksverket att packa om och gradera störcaviar vilket ger dem möjlighet att selektera och välja ut varje kilo för att den ska hålla utlovad kvalitet.

Nu har de öppnat Nordens första caviar-showroom med Anders Isaksson som gastronomisk ledare på Sturegatan i Stockholm. Anders har efter många års arbete utomlands, bland annat på en tvåstjärnig krog i Paris, på konsulatet i New York och på restauranger i Köpenhamn, samlat på sig stor kunskap om gastronomi och kultur. År 2020 tog han tillsammans med svenska kocklandslaget hem andraplatsen och året därpå silvermedaljen i Årets kock. Han är också med i det svenska Bocuse d’Or-teamet som ska tävla i VM år 2023.

Gästerna kan njuta av avsmakningsmenyer uppbyggda runt caviar och löjrom med havet som mittpunkt. Har man inte tid för en längre sittning kan man ta några snabba kanapéer, köpa en burk caviar eller ta ett glas champagne i baren.

– Vårt mål är att skapa Nordens centrum för caviar, en plats där man får lära sig mer om denna ljuvliga premiumprodukt, säger Carol Chmaissani, grundare och hängiven caviarexpert som gärna delar med sig av sin kunskap.

Text: Britta Rossander

www.qualitycaviar.se