Julens kryddor i vackert skulpterad flaska

The Ultimate Gift Guide – Nr.5

Reflexion är en hyllning till blom- och vaniljtoner, präglat av färska äpplen och aprikoser.

Färgens djup och den komplexa smaken kommer från den första tappningen på fat som valts ut av Macallans Bob Dalgarno, Master Whisky Maker. Den är djärv och fyllig. En superb whisky att smutta på framför brasan. Blunda och njut.

Apelsin och citrusfrukter öppnar sig som på en solig marknadsdag. Deras skal är färskt, fruktköttet fast. En lätt vaxartad ton gör att färska gröna äpplen förnims. Sedan kommer det söta: choklad, fyllig fudge, anis, karameller och kola med gömd vit chokladtryffel. Precis när du är redo att smaka kommer en leverans av bananer i färsk, söt ek, lätta citrusskal med ny ek som snabbt ger vika för sötma, tjock och saftig, av citron och apelsin. Russin, torkad frukt och äpple med en hint av subtil kanel och ingefära som balanseras av rostad ek för en medium och mjuk finish.

Den vackert blodapelsinfärgade drycken Macallan Reflexion är en flirt med ”first fill” på sherrykryddade ekfat som ger både färg och smak. Mognaden sker till största delen på små spanska och amerikanska 250 liters ”Hogshead”-fat innan drycken får interagera med en större yta av trä som ger mer accentuerade aromer och smaker.

Flaskan är skulpterad med inspiration från den ikoniska Macallan-triangeln och är ett mästerverk både i stil och statur. Glasets facetter reflekterar ljuset och förstärker den djupröda mahognytonen hos whiskyn inuti.

Text: Britta Rossander