Paket elegant med doft

Jo Malone London Cypress & Grapevine Cologne Intense innehåller massor av pudriga och träiga noter tillsammans med toner av fräsch grönska. Doften har ett intensivt, sensuellt stråk som ger en förförisk effekt med sensuella varma tränoter och vetiver. Det är en fräscht aromatisk doft, egentligen kanske tänkt för män i första hand men den passar precis lika bra för kvinnor så som gåva kan den aldrig bli fel.

Det brittiska livsstilsmärket Jo Malone som är rätt nytt för Sverige är känt för sin unika doftportfölj och lyxiga produkter för bad, kropp och hem. Företaget startades på grund av en kvinnas vision och uppfinningslusta. Jo Malone var blomsterhandlare dagtid och kosmetolog kvällstid, och hon lät blommorna ta plats i skönhetsprodukterna.

Det var redan 1983 som den då 21-åriga Jo Malone startade sin egen verksamhet hemma i köket. Den första butiken för de doftande produkterna öppnade hon först elva år senare. Att skriva om de oskrivna ”parfymreglerna” och använda sig av oväntade kombinationer av ingredienser med eleganta och samtidigt lekfulla koncept har resulterat i att Jo Malones värld inspirerat många och snabbt fick en trogen kundkrets. Jo Malone London finns idag i 22 länder och ingår i Estée Lauders portfölj sedan många år. Sverige är ett av de senaste tillskotten för leveranser och det är många som sett fram emot det.

Att ge bort en Jo Malone-produkt är ett nöje i sig. Kartonnage, sidenband, doftande silkespapper… ja, allt som rör ordet present är de specialister på, så det blir garanterat ett vackert paket under granen.

Text: Britta Rossander

jomalone.com