Som en dröm för handleden

Zeniths modell Defy Midnight har en kosmisk touch med modern elegans.

– Det är första gången vi på Zenith gör en klocka uteslutande tänkt för kvinnor. Det är en sport-chic tidtagare som också är ett smycke, säger Zeniths vd Julien Tornare.

Klockan ger ett slankare, mer minimalistiskt uttryck än vad vi är vana att få se från Zenith. Boetten i stål är 36 mm och har diamanter på ringen samt vid timmarkeringarna, utom vid klockan tre där fönstret för datumvisningen sitter.

Urtavlan finns i djupblå eller grå färg med blank yta. En aning lutningseffekt gör att ett aldrig tidigare skådat djup infinner sig och natthimlens stjärnor anas genom dekoration av luminova. En tredje urtavla finns att välja på, då i pärlemor som ger en känsla av månens sken genom moln.

Den oscillerande vikten som syns genom bakboettens safirglas är formad som en stjärna och kraftreserven är 50 timmar. Den integrerade länken är utbytbar och kan ersättas med band i läder eller satin. Mekanismen för byte är enkel att använda, inga verktyg behövs och det är tänkt att ägarinnan själv ska kunna göra det genom ett enkelt handgrepp.  

Britta Rossander

Cartier