Carnegie Bank

The Creativity Mansion – Möjligheternas gård

Från början skapad med smedja för en mästersmed och hans elever.

Platsen är Österlen med närhet till havet, mitt i hög och luftig bokskog, precis där Rörums bäck rinner en bit bort. I det lugna landskapet med välmående kor, får och hästar dröjer våren – men det gör också hösten. Den kommer först i november tack vare värmen från havet och det är därför som både människor och äppelträd trivs på Österlen.

Ägarinnan berättar:

– Platsen vi fann var oemotståndlig. Här, i den sköna grönskan som gör gott för själen, skulle vi verka och bo.   

– Vi byggde smedja och bostäder till mästaren och hans elever. En ateljé för teoretisk utbildning och teckning, ett galleri, mindre bostäder för besökare. På gården finns också får- och hönshus samt stall med fyra boxar samt rund paddock. Djuren samsas i hagarna och har gott om plats eftersom den tillhörande marken är på mer än elva hektar.  

När smedjan inte behövdes längre satsade ägarna på välmående för kropp och själ, skön vistelse utomhus med generösa trädäck, pool och spa samt bastu i anslutning till poolen. Det tidigare galleriet, 25 m långt, 6 meter brett och med 7 meters takhöjd, blev samtidigt ett magnifikt vardagsrum. Spåren efter mästersmeden syns fortfarande i många av de utsökta detaljerna i smide som finns i huset.

Utomhus finns stora öppna gräsytor med visslande glador i skyn, en magisk skog och lugna dammar och ett vattenfall. Några minuter med bil finns sandstranden, havet och det pittoreska fiskeläget som redan 1161 omnämns som staden Simrishamn.


Fakta om huset.

Huvudbyggnaden på 750 kvadratmeter innehåller på övervåningen två separata lägenheter med totalt fyra sovrum och två badrum.

I markplan finns ett fullt utrustat high-end kök, två ytterligare kök, relaxavdelning, kontor och galleri/vardagsrum/matsal, stor studio/verkstad om 250 kvadratmeter med stora och höga fönster samt en takhöjd på sju meter. Där finns också fyra toaletter och fem duschar.

Utomhus finns fyra gäststugor med närhet till servicerum med duschar, toaletter och tvätt samt gemensamt kök i det stora huset.

Det platta taket passar väldigt bra för installation av solpaneler. Vattnet kommer från egen borrad brunn som aldrig sinar. Infiltrationsbädd finns för avlopp. Total driftskostnad inklusive försäkring, fastighetsskatt, slamtömning m.m. är 50 000 kr/år.

The Creativity Mansion ligger centralt med en mil till Simrishamn och Kivik och med närhet till Kyrkbyn Sankt Olof. Det är drygt en timme med bil till Malmö och Sturup, till Köpenhamn tar det ca 1,5 timme.

För mer information besök: www.creativitymansion.squarespace.com

Kontaktuppgifter till mäklaren:
Monika Maron House: +49 152 59322848, contactmaronhouse@gmail.com

Övrig information:+46 72 164 50 10, belluso@me.com

Text: Britta Rossander