Carnegie Bank

Mercedes-Benz och Moncler skapar en vinterklar G-Wagen som bokstavligen bär en pufferjacka

Den unika terrängbilen gjorde sin debut under London Fashion Week.

Den snygga terrängbilen gjorde sin debut på London Fashion Week.

Mercedes-Benz och Moncler kombinerar sina färdigheter och skapar en G-klass i vinter.

Den tyska biltillverkaren och franska modemärket presenterade en speciell engångsversion av den ikoniska 4×4 på London Fashion Week i måndags. Den unika terrängbilen, kallad Project Mondo G, förenar världarna av lyxmotorer och extravaganta pufferjackor som aldrig förr.

Först och främst: Samarbetet, som gjorde sin debut under Monclers show “The Art of Genius”, är egentligen mer ett konstverk än ett funktionellt fordon. Varumärkena tillbringade över ett år med att arbeta med projektet för att säkerställa att det smälte samman deras respektive designspråk på rätt sätt.

Den färdigställda 4×4 är i grunden en G-Wagen med en avtagbar topp och hjulen är gjorda av Monclers kända vadderade tyg. Kärnan är en tredörrarsversions SUV – som Mercedes tyvärr inte säljer – med en synlig patina. Denna detalj är tänkt att framhäva dess mångsidighet och accentueras av glansen hos de quiltade elementen. De snygga modifieringarna gör också fordonet till något av en monstertruck. Dess kropp är 18 tum kortare än en vanlig G-Wagen, men på grund av de klädda delarna är den över nio fot lång och 11 fot bred. Vi föreställer oss att det finns fler än ett fåtal terrängentusiaster som inte skulle ha något emot om dessa var SUV:s faktiska dimensioner.

Gorden Wagener – Mercedes-Benz kreativa chef.

“Samarbetet med Moncler inspirerade oss att skapa en riktig ikonisk skulptur på hjul – ett mycket djärvt designuttalande: vårt Project Mondo G,” sa Gorden Wagener, Mercedes-Benz kreativa chef, i ett uttalande. “Baserat på vår designfilosofi Sensual Purity, kombinerar detta konstverk extremt kontrasterande former och ytor: rymdskepps glänsande material med en använd patinalook; stark geometri i G-klassen med organiska former av Moncler pufferjackor.”

Detta är inte Mercedes första samarbete med modevärlden. Märket slog sig tidigare ihop med Louis Vuittons kreativa chef Virgil Abloh för engångskupén Project Maybach. Den sportiga terrängbilen gjorde sin debut på Art Basel Miami, bara några dagar efter designerns tragiska bortgång. Abloh arbetade också med Mercedes på en G-Wagen racerbil kallad Project Geländewagen, som, liksom Project Mondo G, var mer av en skulptur än ett fungerande fordon.

Porsche GT3