Norges arktiska miljöer

Låt dig förföras av Norges arktiska miljöer

Under fyra dagar på båt visar HMS Gåssten en plats på jorden som erbjuder dramatiska och spektakulära vyer över Lofotöarna i nordvästra Norge.

HMS GÅSSTEN kryssar i kristallklart vatten, majestätiska bergsformationer reser sig plötsligt, där tropiskt färgat vatten och kritvita stränder påminner mer om Karibien än en ögrupp norr om polcirkeln. Upplevelsen, skräddarsydd för åtta gäster i fyra välinredda svitkabiner, är på en nivå för sig själv där HMS Gåssten tar oss igenom ett generöst överflöd av naturskönhet.

HMS Gåssten är helt i en klass för sig, vilket känns redan när du kliver ombord. Denna eleganta minsvepare, tidigare kallad M31, tar dig rakt tillbaka till 1973 och den tid när svenska flottan byggde denna skönhet för att patrullera Östersjön och Bottenhavet och rensa andra världskrigets ammunition från det kalla krigets frontlinje.

Det är inte bara hennes unika historia, och de spektakulära kryssningsdestinationer hon har tillgång till, som gör den här resan till den mest unika i sitt slag. I en tid när friluftslivet har blivit allt mer populärt kan du här hitta det mesta du kan tänka dig när det gäller äventyr.

NATUREN i Lofoten oavsett årstid, med snöklädda berg.

Föreställ dig att du slår dig ner ombord i den rymliga salongen och njuter av färskfångade skaldjur, samtidigt som du överblickar de karakteristiska bergen genom fönstren.

Utsikten ger sken av olika årstider – från sommar till vinter, och med sina snöklädda berg och havet färgat som en bild tagen från Karibien får du den mest naturinspirerade resan i ditt liv. Men även den kulinariska.

Upplev en privat middag i en glaskupol, belägen på toppen av ett berg, medan du betraktar norrskenet. Detaljrikedomen och kreativiteten i de lokala varor som används, resulterar i exceptionell mat och dryck, som överträffar alla förväntningar. Upplevelsen i sin helhet är en absolut fullträff och minst sagt ett minne för livet.

Ingen glömmer någonsin sina upplevelser i Lofoten, Norges paradis.

HMS GÅSSTEN är helt i en klass för sig, vilket känns redan när du kliver ombord.
HMS GÅSSTEN är helt i en klass för sig, vilket känns redan när du kliver ombord.

Besök året om

Alla årstider erbjuder fantastiska aktiviteter och upplevelser. Oavsett när du planerar att resa hit, kan gäster ombord på HMS Gåssten njuta av aktiviteter som vandring, cykling, spektakulär paddling intill vita sandstränder, golf under midnattssolens sken och ridning längs kusten på lokala hästar. Inte att förglömma är den enastående valskådningen och de förtrollande fjordarna i Trollfjord, som bara kan nås med båt.

HMS GÅSSTEN
kryssar i Norges ögrupp norr om polcirkeln.
HMS GÅSSTEN kryssar i Norges ögrupp norr om polcirkeln.

Ingen glömmer någonsin sina upplevelser i Lofoten, Norges paradis. Där naturen styr vädret och intensiteten i årstiderna fortfarande råder. Denna ögrupp är navet för äventyr och avkoppling där du kommer att uppleva några av världens mest majestätiska och unika naturlandskap. Denna unika ögrupp flyger långt under radarn på grund av sin avlägsenhet, vilket gör Lofoten till Norges bäst bevarade hemlighet. Den enda begränsningen är din tid.

RIDNING längs kusten på islandshäst är en oförglömlig upplevelse.
RIDNING längs kusten på islandshäst är en oförglömlig upplevelse.

HMS GÅSSTEN donerar för närvarande 1% av sin omsättning till globala miljöfonder och välgörenhetsorganisationer genom internationella 1% for the Planet.

Text: Malin Andrén

Foto: Simon Biffen