Hög tid för semester

Har inte tiden kommit för att planera en paus långt ifrån regn och nyhetsrapporteringar? En härlig och helande semester för att återfå sammanhållningen med din käresta eller med familj och vänner. En semester som de kan tala om resten av livet.

För att få igång tankarna kring en trolig destination, fråga dem vilka av dessa höjdpunkter som låter mest tilltalande. Kom igen, vi prövar…

Maldiverna – En övervattensvilla med er egna vattenrutschkana som leder ner i den tropiska lagunen (Soneva Jani). Chokladmassage, dykning och piratskepp för de yngre (Vakkaru Maldives). Barfota grillfester på vita stränder och ett helande spa (COMO Maalifushi)

Mexiko – Paddelsurfing genom regnskogens flodmynningar, mexikansk gourmetmat och ett högt beläget rum bland trädtoppar eller klippor (One&Only Mandarina)

Dubai – En häftig, undangömd halvö (med strand och småbåtshamn) med närhet till Dubais alla inneställen och världens högsta byggnad (Bvlgari Resort Dubai)

Thailand – Långa, intima familjemiddagar invid er privata infinity pool, maten tillagas av er kock och personal i villan (Andara Villas)

Skidåkning – Kasta er ut i branta backar täckta med vit pudersnö medan de unga äter lunch på skidskolans barnrestaurang (The Chedi Andermatt)

Kryssning – Djupdyk ner i andra matkulturer på aktiva lyxkryssningar med premiumviner som flödar fritt och gourmetmåltider (Silver Moon) Fortsätt läsningen för otroliga semesterförslag, allt för att leva upp till de önskemål som kan finnas hos par och familjer – men även större sällskap såsom en 3-generationsresa med familjen.

Soneva Jani

Soneva Jani har tänjt på gränserna när det kommer till lyx ovan vatten i det de kallar för ”det andra kapitlet” i deras berättelse. Förvänta dig en ny nivå av matglädje, större spa och 27 nya luxuösa, avskilda och spatiösa vattenvillor. De nya Water Reserves är bland de lyxigaste villorna av sin sort i hela världen, med upp till 800 m2 privat boende, infällbara tak för stjärnskådning, enorma trädäck och vattenrutschkanor som leder ned i lagunen.

Andra villatyper värda att nämnas är Beachfront Reserves (upp till 1 788 m2) och deras Crusoe Residence. ”Overseas by Mathias Dahlgren” är ett matkoncept ovan vatten skapat av den svenske kändiskocken där rätter serveras skapade med ingredienser från öns trädgård och havet. Det finns även ett helt nytt Soneva spa på ön Medhufaru där man bland annat kan få Ayurveda-behandlingar.

Andara Villas

På en sluttning högt ovan Kamala Beach  finner man villor med allt från tre till sju sovrum ackompanjerade av skimrande pooler och terrasser. Blicka ut över Andamansjön och djungelbeklädda berg medan en känsla infinner sig av inre frid, skönhet och förtrollning.

Vila ut i en Sala som skänker skugga alldeles intill din egna soldränkta pool där barn kan stoja i vattnet. I de ljusa, spatiösa villorna kan du sjunka ner i en behaglig soffa medan du långsamt avnjuter en drink eller väntar på en privat middag som serveras i middagssalen av er hushållerska och kock.

Hotellet ombesörjer transport ner till Kamala Beach där de ser till att gästerna skäms bort och uppmärksammas. Alla hotellets faciliteter är tillgängliga för er, alltifrån restaurang till tennis och en 40 meter lång pool.

The Chedi Andermatt

Andermatt är en gömd skatt i de schweiziska Alperna, en charmig by utan stora folkmassor. Glöm även köer. Gäster på Chedi Andermatt får ett prioritetskort så att de kan gå före i liften framför hotellet.

Gäster pysslas om med toppmodern design, mysig atmosfär och en kulinarisk perfektion med den högst belägna japanska restaurangen i Europa. Chedi har även skapat ett drömland för barn (och föräldrar). Utöver en inspirerande Kids Club på hotellet så erbjuds de små även en egen restaurang bland bergen invid skidskolan.

Över 190 km med brant pudersnö och långsluttande backar väntar utförsåkaren, men familjer älskar även all variation som erbjuds med längdskidåkning, snöskovandring, släd- och skridskoåkning.

För kvalitetstid med familjen erbjuder Furka-sviten tre sovrum & spa (Gotthard-sviten fem sovrum), öppen planlösning med vardagsrum och matplats, en elegant öppen spis och kök.

Silversea Cruises

Silversea Cruises senaste tillskott, Silver Moon, utstrålar lyx och är sannerligen höjdpunkten för resor under 2000-talet. Innovationerna baseras på systerfartyget Silver Muse vilket inkluderar det banbrytande programmet S.A.L.T. som erbjuder gästerna en möjlighet att få en djuplodande, gastronomisk upplevelse vid varje destination. Med italiensk elegans och ett litet, intimt fartyg kan Silver Moon skämma bort sina 596 gäster ombord med spatiösa sviter, alla med havsutsikt och en generös all-inclusive.

Kvalitetsviner och sprit flödar fritt, utsökt gourmetmat, en personlig butler och även underhållning ingår. Med nästan lika många i personalen som antal gäster säkerställer man att alla önskemål uppfylls, även skräddarsydda strandutflykter. Gästerna kan via maten dyka rätt ner i själen av världens rikaste kulturer.

Strandutflykter innefattar marknader, besök på vingårdar och lokala restauranger – sammanvävt med föreläsningar och matlagningskurser. Pröva allt detta själv när Silver Moon avgår den 22 april 2021 på en interaktiv tur genom Italien, Kroatien, Grekland och Turkiet där man får utforska matkulturerna runt östra Medelhavet.

Bvlgari Resort Dubai

Bvlgari Resort Dubai är ett urbant gömställe som utstrålar exklusivitet. På den sjöhästformade halvön Jumeira Bay finner man något som liknar en by vid Medelhavet, med privat sandstrand, Bvlgaris småbåtshamn och yacht club, bara minuter från Dubais pulserande centrum.

Stilrena rum och sviter ackompanjeras av rymliga balkonger där man kan spendera dagen med havs- eller stadsvyer, medan 20 superlyxiga villor skryter med privata pooler. Det är fullt av italienska smaker här. Unna dig en skaldjurslinguine på strandrestaurangen; på deras Yacht Club finner du italiensk fine dining, en palmbeströdd utomhuspool och Kids Club, och på Il Ristorante by Niko Romito avnjuts italienska rätter som belönats med 3 Michelinstjärnor. Det finns även en liten pärla i form av en japansk restaurang och ett spa dit man går för att bli ompysslad.

Vakkaru Maldives

Om du vill att familjen ska minnas resan för alltid så kan Vakkaru vara lösningen!

På en paradisö har Vakkaru skapat äventyr som uppfyller drömmar hos de yngre gästerna. Med Parrotfish Kids Club får de yngsta utforska ön, åka piratskepp, upptäcka matlagning och visa sina talanger på scen.

Tonåringar har även sin egna avdelning. Dykupplevelser erbjuds barn över 7 år och familjer kan snorkla med mantor, sköldpaddor och titta efter lekfulla delfiner på dhoniturer.

Även deras spa har behandlingar för barn, tonåringar och hela familjer vilket inkluderar chokladmassage och helande ljudbehandlingar i solnedgången.

Vakkaru erbjuder charmiga poolvillor med upp till fyra sovrum, på stranden eller på det turkosa vattnet.One&Only Mandarina

Branta klippor, en frodig regnskog och ett varmt hav skapar en extraordinär miljö för det helt nya One&Only Mandarina. Kliv ut på den mjuka, vita sanden. Styr en paddelbräda genom en vild och tropisk flod – mynning eller pröva fiskelyckan med några lokala fiskare.

Stilrena trähus och villor bland klipptoppar. Alla med privata pooler och uteplatser ackompanjerade av dramatiska vyer. Gäster njuter av en perfekt balans mellan avskildhet, lugna stunder och en pulserande, social atmosfär.

Deras beach club är fylld med pooler, solstolar, cabanas och färska skaldjur. Invid klippkanten erbjuder restaurang Alma sina gäster en upplevelse med deras lokalproducerade råvaror på tallriken medan Carao trollbinder med sensationella vyer och en kändiskock som serverar nyskapande mexikansk mat.

COMO Maalifushi

COMO Maalifushi lockar sofistikerade gäster med sin enkelhet, varma atmosfär, grillkvällar på stränderna och levande musik ackompanjerade av poolvillor med halmtak, kritvit sand och många nyanser av blått. Några fler lockelser inkluderar näringsrika, ljuvliga måltider och underbara spa-faciliteter.

Den som eftersöker maximal hälsa avnjuter med fördel  maträtterna från COMO:s Shambhala Retreat och tar del av ett resultatdrivet äventyr i spavärlden som täcker allt från nutrition, holistisk och asiatisk terapi till yoga, Pilates, meditation och träning.

Hotellgäster kan även njuta av spännande naturupplevelser när de snorklar i husrevet, surfar eller dyker. På bara 20 minuters avstånd från resorten kan man möta valhajar. Dessa vänliga jättar kan skådas från båt eller så dyker man i det kristallklara vattnet tillsammans med dem.