Carnegie Bank

Marcus-Cirin

Kan den lyxiga trenden förlänga ditt liv?

Vi har på senare tid sett en växande trend som förväntas öka lavinartat. Det är sökandet efter en bättre hälsa och lyckan som sägs följa i dess spår. Konsumenter har börjat värdera sitt välmående högre än materiella ting – med all rätt, det är ju trots allt vårt liv det handlar om.

Definitionen av ”att vara i form” har även den utvecklats. Vi tänker mer på ett holistiskt tillstånd där vår mentala, fysiska och emotionella hälsa är i harmoni. vi tar hand om oss själva genom att träna, äta nyttig mat och fokusera på vår återhämtning. Det har blivit den nya lyxen vi vill njuta av och visa upp på sociala medier.

Technogym
Technogym. Med utrustning anpassad för ditt hem, blir det lättare att hålla träningen igång. Förhoppningsvis, inspirerar du fler att prova på.
Foto: Jorge Mix

Valet att investera mer i träning, kosttillskott och teknik som mäter vår kropps status har fått marknaden att erbjuda fler lösningar än tidigare. Privata vårdföretag lanserar skräddarsydda hälsotester, retreats satsar på detox camps och resebolag anordnar träningsresor för en aktiv semester.

När vi reser, har vi i större omfattning än tidigare börjat välja boenden som erbjuder träningsmöjligheter. Medvetna hotell har därför valt att investera i gym där både design och funktion setts över. Allt för att främja gästernas välmående.

I spåren av pandemin fick vi insikt om hur viktigt det är att ta hand om oss. Det blev en påminnelse om varför vi behöver vara starka och motståndskraftiga, både för vår egna skull och för dom vi bryr oss om. Ett eget gym hemma blev därför en lösning när träningsanläggningar stängde ner. Utrustning anpassades efter våra behov och hemgymmet blev en ny typ av statussymbol som visade vad vi värderar.

Ett-Hem-gym
Ett Hem. Ditt andra hem när du besöker Stockholm. Ett personligt boutiquehotell som uppmuntrar till en hälsosam livsstil. Med ett toppmodernt gym, yogastudio och spa, är det perfekt för din återhämtning när du är på resande fot eller vill unna dig det där lilla extra.

Hälsa har kommit långt ifrån att klassas som något tråkigt. Nya träningsmetoder, studios och återhämtningskoncept tävlar alla om vår uppmärksamhet. Det finns något för alla, utmaningen är att hitta det som känns rätt för dig och ditt liv.

En stark person utmärker sig på sättet hen för sig och tar sig an uppgifter. Den hälsosamma livsstilen som anammats ger ett självförtroende som återspeglas i en utstrålning som attraherar framgång. Det är en lyx, konsumenter är villiga att betala dyrt för.

Garmin-Klocka
Garmin, En klocka som är lätt att använda trots sin avancerade teknik. Allt för att du på bästa sätt ska kunna mäta din återhämtning och hålla koll på din utveckling när du tränar.
Foto: Kenny Jonson

Troligtvis den enda lyx, vi kan investera i med förhoppning om att bromsa vårt åldrande och därmed få ett längre och mer kvalitativt liv. 

Vi har inte råd att ignorera det, även om många tror sig kunna det. Tid är valutan vi betalar med, därför är det viktigt att se över vad vi prioriterar. Doktor Edward Stanley sa det bäst, 

”Den som inte tar sig tid att träna, måste förr eller senare ta sig tid att vara sjuk”.

Lyckligtvis har vi börjat inse att även små förändringar leder till stora resultat. Känslan efter ett pass där du tagit hand om dig själv är därför en lyx värd att kämpa för.

Text: Marcus Cirin