Brad-Pitt-F1

Brad Pitt tillbringade månader i racingutbildning för sin kommande F1-film

Filmen utan ännu känd titel började spelas in under förra årets brittiska Grand Prix.

Brad Pitt har lagt ner hårt arbete för att göra sig redo för sin roll som Formel 1-förare. 

Producenten Jerry Bruckheimer, berättade nyligen om Pitts färdigheter bakom ratten och hur skådespelaren förberedde sig för filmen. 

– Han tränade i fyra eller fem månader. Han är en fantastisk förare, sa Bruckheimer till tidningen People när han var på plats under Los Angeles-premiären av Young Woman and the Sea. Faktum är att några av F1-förarna sa att han är en naturlig atlet. Det är han verkligen. Han är fantastisk i den bilen.

I filmen som regisseras av Joseph Kosinski, kommer Pitt att spela huvudrollen som F1-veteranen Sonny Hayes. Det har tidigare rapporterats att den sjufaldige världsmästaren Sir Lewis Hamilton skulle agera konsult för filmen och hjälpa den 60-årige skådespelaren att träna för höghastighetssporten. På tal om det, om du är nyfiken på hur snabbt Pitt har kört runt banan, så kunde Bruckheimer inte exakt säga det.
– Jag kan inte berätta för dig. Försäkringsbolaget kommer att döda mig, sa han då till People. 

Själva filmen köptes upp av Apple Studios och började spelas in i juli under förra årets brittiska Grand Prix. Kosinski och Bruckheimer, som arbetade tillsammans på Top Gun: Maverick, samlade ett elfte lag för att tävla vid evenemanget. Under tävlingen tog Pitt ett varv runt Silverstone racerbana medan åskådare tittade på.
– Jag är lite snurrig just nu, det måste jag säga, sa Pitt och pratade med Sky Sports. Jag vet inte om du skulle kunna kalla mitt ett hett varv, jag skulle kalla det lite för ett hett varv. Men jag har tagit några turer, oavsiktligt, genom gräset.

Även om projektet mestadels har hållits hemligt vet vi att Pitt är tänkt att dyka upp tillsammans med Damon Idris och Javier Bardem. Några viktiga detaljer har också framkommit om handlingen.
– Jag ska vara en kille som tävlade på 90-talet. Han är med om en fruktansvärd krasch, försvinner och sedan börjar tävla i andra grenar, förklarade Pitt till Sky Sports. 


– Då är hans vän, spelad av Javier Bardem, teamägaren. De är det sista laget, de är 21, 22 på startledet. De har aldrig tagit en poäng och de har ett ungt fenomen som spelas av Damson Idris där han tar in mig som en slags Hail Mary och kapningar följer, fortsatte Pitt.

Enligt Collider ska det efterlängtade sportdramat ha satt ett premiärdatum. Hemsidan rapporterade nyligen att filmen kommer att visas på IMAX-skärmar den 27 juni 2025, vilket, om det händer, skulle vara i nivå med filmens ursprungliga tidsfrist.

Av: Abby Montanez / Robbreport.com