Carnegie Bank

Hackholmssund.byggnad

En plats för arbete såväl som njutning

Ro, avskildhet och möjligheten att kunna gå ner i varv är centrala ingredienser i det som gör denna destination så speciell.

På Högholmen, en privat halvö mitt i Mälaren, ligger Hackholmssund – en helt unik mötesanläggning bara 40 minuter från Stockholm City och Arlanda. Här möts man av en varm och avslappnad miljö som dessutom andas elegans. Avskilt och säkert med natur och vatten som närmaste grannar. Hackholmssund är en av Sveriges bästa mötesanläggningar – möjligen den bästa.

HACKHOLMSSUND matsalsdel
I HACKHOLMSSUNDS äldsta byggnad ligger en stor lounge i bottenplan med utgång till en vacker terrass med utsikt över vattnet.

Det första huset på udden byggdes redan 1910 och då som sommarställe åt knäckebrödskungen B. Koch från Sundbyberg. Efter Kochs konkurs 1928 var Hackholmssund under en lång tid i statlig ägo och användes bland annat som behandlingshem för personer med alkohol- och drogproblem. Fastigheten ägs idag av Midroc/Granitor och sedan förvärvet 1994 har man investerat både tid och pengar med den klara och tydliga ambitionen att etablera sig som Sveriges mest eftertraktade mötesplats. Hela idén med Hackholmssund är att erbjuda en plats där människor kan mötas för att ostört, säkert och utan avbrott diskutera, förhandla och få saker att ske.

Det är i mötet mellan människor det uppstår energi, dynamik och kreativitet. Det är då olikheter kan överbryggas. Ett plus ett bli tre. Oenighet bli enhet. Opposition bli diskussion.

– Ett möte kan verkligen förändra allt. Atmosfären på Hackholmssund skapar absolut rätt förutsättningar för företag att skriva sin historia, säger VD Jesper Hyseus.

– Vi vill vara en given affärsstrategisk mötespartner i viktiga sammanhang, fortsätter Jesper. Hackholmssund ska vara den optimala platsen för framgångsrika möten – avskilt, personligt och harmoniskt.

Platsen är verkligen unik med placering på strandkanten till en privat halvö om 66 hektar i Mälaren. Atmosfären är oslagbar och flexibilitet är ett av ledorden den fantastiska personalen arbetar efter.
– Vi brinner för det genuina och personliga värdskapet, säger Jesper Hyseus. Ärlighet och generositet kommer man långt med.
Hållbarhet är en viktig ingrediens här precis som att servera riktigt bra mat.

– Vi tar väl hand om de råvaror vi producerar själva. Våra odlade tomater torkas och används på vintern. Vi syltar och saftar. Vi gör egen honung (140 kilo förra året), torkar vår chili och känner oss inte tvingade att servera färska jordgubbar när snön ligger tjock, säger Thomas Jensen, köks- och restaurangchef.

Området är stort och det finns gott om alternativ till aktiviteter som bidrar till ett framgångsrikt möte, både inne och ute. En riktigt trevlig pool och ett relaxområde med väl tilltaget gym i direkt anslutning till boendet. På området finns dessutom både kajaker, sjöbastu samt boule och till sommaren står dessutom tennisbanan klar. Vill man aktivera sig utanför området rekommenderas definitivt en runda på en av Nordens bästa golfbanor, Bro Hof slott, dit man lätt tar sig med bil eller båt.

– En hel del av våra gäster ångrar att de inte avsatte mer tid för aktiviteter och tid att njuta av möjligheterna som erbjuds på Hackholmssund, säger Jesper Hyseus.

Text: Britta Rossander
Foto: Hackholmssund & Kenny Jonson