På Piazza San Zeno, i Veronas äldsta stadsdel, har kocken Giancarlo Perbellini skapat en restaurang med 24 platser kring ett öppet kök. Tanken är att det ska kännas som att vara hemma hos kocken, och faktum är att han växte upp i den närliggande Veronadalen. Hans matlagning, som belönats med två Michelin-stjärnor, innehåller bland annat rätter som sesamkex med tartar på havsabborre, gräslöksgetost och en touch av lakrits samt rökt kaviar med fryst zabaglione.
Bottura: ”Ett öppet kök med unga kockar i keps och en energisk serveringspersonal iklädd jeans och sneakers är inte vad alla väntar sig på en tvåstjärnig Michelin-krog, men Giancarlo Perbellini skapar en gourmetupplevelse fylld med utsökta och oförglömliga överraskningar. I Verona erbjuder han klokt nog två sittningar: en klockan 19.00 för operaälskarna som har biljetter till arenan och en 21.15 för de senare uteätarna.”