Carnegie Bank

Den blårandiga skjortan med broderat "Help!" tryck för att hedra Fab Fours andra film av Richard Lester. Foto: Eton

Eton hyllar Beatles med en ny kapselkollektion

Den begränsade upplagan av skjortor och accessoarer kombinerar elegant musik och herrkläder.

Eton och Beatles har gått samman för en fantastisk kapselkollektion.

Den svenska skjortmakaren presenterade en ny linje av kläder och accessoarer som var inspirerad av det legendariska brittiska rockbandet och deras expansiva diskografi.

Lanseringen under hösten 2023 omfattade den första releasen åtta tröjor som var och en presenterades i en grön låda för att hedra bandets Apple-skivbolag. Efterföljande lanseringar kommer att innehålla ytterligare en mängd kreativa skjortor och kompletterande accessoarer. Tänk slipsar, halsdukar och näsdukar.

Tryck inspirerat av albumomslaget "Revolver".
Tryck inspirerat av albumomslaget “Revolver”.
Foto: Eton

Utvecklingen av Etons kreativa chef Sebastian Dollinger, som råkar vara ett livslångt fan av Beatles, nickar den begränsade upplagan till bandets historia, banbrytande musik och ikoniska skivomslag. Ett tryck hyllar den berömda Abbey Road-korsningen, medan ett annat tar designtips från Revolver-albumet.

Den moderna omtolkningen av Paul McCartneys skjorta från "Get Back".
Den moderna omtolkningen av Paul McCartneys skjorta från “Get Back”.
Foto: Eton

Dollinger återskapade också John Lennons skjorta från Peter Jacksons Get Back (2021), som följde bandet när de spelade in Let It Be-albumet. Paul McCartneys skjorta från dokumentären gjordes också om i fin italienskt siden för en mer modern känsla. Dessutom innehåller kollektionen en blårandig skjorta med ”Help!” broderad på vänster bröst för att hedra Fab Fours andra film av Richard Lester.

Jeansskjortan som hyllar rekordet "Magical Mystery Tour".
Jeansskjortan som hyllar rekordet “Magical Mystery Tour”.
Foto: Eton

“Att förvandla Beatles legendariska diskografi och konstverk till en nostalgisk men modern kollektion var en sann ära”, sa Dollinger i ett uttalande.

Beatles var pionjärer på många sätt, från deras stil till deras sound. Detsamma kan sägas om Eton. Det lilla svenska märket grundades av Annie Pettersson 1928 och har vuxit till en stor global aktör med närvaro i ett 50-tal länder. Eton har ständigt flyttat nålen i herrkläder också. Det var en av de första som introducerade skrynkel beständiga skjortor 1992. Eton började återanvända skjortor till mattor 2021 och släppte en dressad skjorta med ett pris som ändrades baserat på aktiemarknaden 2022. Den senaste linjen kapslar in de banbrytande attityderna av både märket och bandet.

En röd prickig sidenskjorta från kollektionen.
En röd prickig sidenskjorta från kollektionen.
Foto: Eton

Kollektionen släppates i november. Den finns tillgänglig på Etons webbplats, såväl som i utvalda Eton-butiker.

Av: Rachel Cormack