Ett internationellt beprövat koncept – nu i Stockholm

Stordalens femstjärniga hotell At Six på Brunkebergstorg i Stockholm växlar upp och skapar ett exklusivt longstay-alternativ för deras kräsna och medvetna gäster.

I februari i år introducerade lyxhotellet At Six ett exklusivt koncept som var aningen främmande för Sverige och våra grannländer, men är mer vanligt internationellt bland några av världens främsta hotellkedjor. Konceptet kallas ”longstay” och är ett begrepp som föga förvånande innebär att man som gäst inte stannar i en natt eller två, utan snarare i flera veckor eller till och med månader. Gästerna bor inte i rum eller sviter utan istället i lägenheter. Lägenheterna, 32 till antalet, är noggrant skapade så att det ska kännas väldigt hemtrevligt. Inredningen är av hög kvalitet, likväl de topputrustade köken och de vackra utsikterna. Inte nog med detta, lägenheterna är kopplade till hotellets alla förmåner vilket inkluderar allt från concierge och städning till frukost och gym.

Christian Madsen, vd på At Six framför att ”At Six Residences möjliggör en tillfällig elegant vardag mitt i Stockholm. Vi vill skapa ett hem utöver det vanliga för tillfälliga stockholmare”.

Med utsikt över hela Stockholm har den otroliga takterrassen, tillhörande de översta våningsplanen på At Six Residences, plats för ungefär 100 personer. Lägenheterna omfattar mellan 50 till 58 kvadratmeter och är unikt inredda med antingen klassiskt skandinavisk design, eller i harmoni med hotellbyggnadens råa mörka image. Det handlar helt enkelt om att erbjuda gästerna det alternativ som passar deras personliga smak.

Väl inne på At Six i de vackra lokalerna träffade vi Michael Hedman som har titeln Business Development Manager och som har varit en nyckelfigur i skapandet av At Six Residences.

Michael, vad kan du berätta om At Six Residences?
– At Six Residences är ett flexibelt och unikt alternativ som vi tror passar alla som har höga krav på komfort. Oerhört bra location men framför allt hög service med internationell femstjärnig standard. Detta gör At Six Residences helt unikt på den skandinaviska marknaden. För de gäster som kommer utifrån Norden för första gången bekantar man sig snabbt och enkelt i Stockholm med vår personals expertis och det otroliga läget mitt i city. Det kommer att bli väldigt spännande att följa utvecklingen av longstay-marknaden framöver, den är i snabb förändring både i Sverige och utomlands och vi ser att efterfrågan ökar nu när vi finns på marknaden, säger Michael.

Hur lång tid tog processen att skapa At Six Residences?
– Processen började i april 2019 när vi blev kontaktade av AMF. De frågade oss om vi ville drifta och sätta koncept för lägenheterna. Något vi tackade ja till direkt och började sätta koncept och idéer. Residences kom på tal omgående, det är något som finns utomlands där välkända hotellkedjor såsom Hyatt & Four Seasons har det som ett kompletterande utbud till sin vanliga produkt. Vad som också bidrog till detta val var den efterfrågan vi sett av longstay-bokningar samt det unika läget vi har i city och de företag som finns runt omkring oss med samma efterfrågan av longstay med hög servicenivå och någonting unikt.

Finns behovet av At Six Residences bland era gäster?
– Vi såg direkt en väldigt stor efterfrågan av företag, framför allt internationella, som har anställda som kommer in för diverse projekt och behöver en fast punkt i Stockholm, dock har detta mattats av på grund av framfarten av covid-19. Nu ser vi en större efterfrågan av privatpersoner som normalt sett bor utomlands och vill komma hem nu över sommaren men inte har någon permanent bostad i Stockholm.

Hur ser framtiden ut för At Six?
– Det är många projekt på gång. Vår nya konferensdel öppnar inom två veckor och kommer att ge oss ett nytt chambre séparée och utöka ytorna på At Six för att göra oss till en naturlig eventlokal och mötesplats i centrala Stockholm där den totala ytan blir på 1 400 kvadratmeter. Vi har även nyligen blivit klara med att bygga en egen privat terrass för vår presidentsvit ”The Masterpiece” samt en egen privat jacuzzi. Till sommaren ser vi att privatpersoner bokar denna terrass för spadagar på dagtid, men möjligheten finns även att boka för andra mindre privata exklusiva tillställningar med 360° panoramautsikt över Stockholm stad.


Text: Alexander Ocean
Foto: Åsa Liffner