Carnegie Bank

PURE - SieMatic

Precisionen ligger dolt i det sömlösa 

Om man ska beskriva essensen av varumärket SieMatic med några få koncisa ord skulle de mest passande vara: innovativt, inspirerande, fascinerande. SieMatic har en lång tradition av att inspirera människor med högt individualiserade kökskoncept. Det är företagets själ och identitet.  

– Utöver estetiska och funktionella dimensioner är vårt mål att utveckla och tillverka sofistikerade kökslösningar av tidlös elegans som fortfarande kommer se samtida eller till och med visionära ut dagen efter imorgon. En utmaning som vi verkar ha lyckats med i 95 år nu, säger Jörg Overlack, Head of Brand & Corporate Communication på SieMatic. 

SieMatic-MONDIAL-3
MONDIAL – I samspelet mellan djärva material och starka former, samt i kontrasterna mellan tungt och skirt, skapas ett helt unikt kök med känslomässig närvaro.

Det rum som många anser vara hemmets mittpunkt har alltid varit hjärtat i vårt företag – köket. Det är en plats för kreativitet, för vänner och familj, för nya möten och idéer. Då varje individ är speciell, varje karaktär unik, och varje land och region har sin specifika matkultur, ser vi på SieMatic köket som ett levande utrymme. 

För individen – för dig 

SieMatic är verksamt i 75 länder i marknader med olika kulturer och kulinariska vanor. För att möta alla olika preferenser tänker SieMatic inte i termer av produkter och program, som de menar lätt blir stela och statiska, utan i termer av stilar. Med de fyra stilkollektionerna PURE, URBAN, CLASSIC och MONDIAL ges möjligheter att utforma kökets design och funktion på ett flexibelt och precist sätt till kundernas olika internationella livsstilar.

– Det finns alltid mer än en sofistikerad lösning i SieMatics produktutbud. Detta beror på att kundernas smaker och önskemål är mycket individuella. När vi utvecklar kök försöker vi konsekvent att tänka igenom saker in i det sista och maximera kundens fördelar. 

Det gäller för både stil och funktion, men även miljö och hållbarhet. 

– Som tillverkare av kök i lyx- och premiumsegmentet måste vi ta ansvar för miljön, ekonomin och samhället. En framtid värd att leva är trots allt den största lyxen. 

”Vi ser på köket som ett levande utrymme.”

Vi är stolta över det faktum att SieMatic spelar en så central roll i våra kunders liv – att vi fått förtroendet att berika människors hem, världen över i flera generationer. Men vi skulle inte vara SieMatic om vi vilade på vårt goda rykte och gamla meriter. Det är en del av vår självbild att ständigt välja de bästa möjliga lösningarna och anpassa oss till kraven från nuet och framtiden. Vårt mål är att vara ledande inom design och teknologi i köksbranschens premium- och lyxsegment. Detta kan vi endast uppnå genom hållbart och ansvarsfullt företagande. Att göra det vi kan för att öka välbefinnandet för framtida generationer är precis lika viktigt för oss som att bygga hållbara och tidlösa kök. Vi arbetar efter strikta hållbarhetsmål med miljöcertifierade material och varsam användning av värdefulla resurser. 

Framtidens kök 

Önskan om kökskoncept som konsekvent anpassas till sina användare fortsätter att växa, liksom behovet att designa köksrummet på samma sofistikerade och estetiska sätt som resterande rum i hemmet. Rummen smälter samman alltmer, vilket ibland blir en utmaning för funktioner och material då vi ändå vill att köket faktiskt ska fungera som ett kök.

Urban_SieMatic
URBAN – En stilkollektion inspirerad av storstadens puls och kontraster. Ett dynamiskt och personligt kök där individen står i centrum.

– Vi har utvecklat många lösningar och genomfört omsorgsfulla tester på material för att uppfylla kundernas önskemål om en smidig, nästintill sömlös, övergång mellan kökets och vardagsrummets estetik, eller tvärtom, från vardagsrummet till köket. Köksbänkar kan exempelvis helt döljas bakom flerbladiga skjutdörrar som bara öppnas vid behov. Även maskiner kan bli helt osynliga, ett grovkök eller skafferiutrymme kan integreras helt dolt i en skåpsrad och till och med hela köksenheter kan försvinna i små lägenheter. En annan spännande applikation för dolda funktioner är tex en vinbar som endast blir synlig på kvällen, eller en te-, kaffe-och frukostbar som stängs igen efter användning. 

Många av dagens generella köksstandarder kan härledas tillbaka till innovationer som skapats av eller för SieMatic. Ett bra exempel på det är den handtagslösa köksdesignen som idag kommit att bli en självklarhet för dem som söker ett modernistiskt kök med rena linjer. Under Milano Design Week i april presenterar SieMatic S2 Next Generation där de än en gång höjer standarden för framtidens kök och bokstavligen visar var skåpet ska stå. 

SieMatic_classic_kitchen
CLASSIC – En ny komposition av det klassiska köket där traditionell design möter moderna material och designelement.

“Ett smidigt sätt att sudda ut gränsen mellan kök och vardagsrum.”

– Vid första anblicken anar du ingenting. Bakom de elegant designade hörnskåpen döljer sig SieMatic SecretSpace som ger dig möjlighet att förvandla kökets uttryck på ett ögonblick. Med hjälp av en revolutionerande, translaterande rotationsmekanism kan du med ett enkelt handgrepp förvandla ett stängt skåp till en elegant öppen hylla. Ett smidigt sätt att sudda ut gränsen mellan kök och vardagsrum. En oöverträffad taktil och visuell upplevelse. Den förstklassiga mekanismen, med precisionen som hos ett klassiskt schweiziskt urverk, säkerställer en smidig övergång, där inte ens lätta föremål rör sig när den roterar. Det här är imponerande på riktigt avslutar Jörg Overlack, innan ett snabbt flin passerar, och han lämnar rummet. 

Med en överlägsen förmåga att tänka innovation och person så erbjuder SieMatic möjligheten att skapa ett utrymme som perfekt speglar individens personlighet, och resulterar i något alldeles unikt: ditt alldeles personligt skräddarsydda drömkök från SieMatic. 

Text: Emilia Radow Ingvarson