En afrikansk bevarandesafari

The Ultimate Gift Guide – Nr 13

En privat safari kan vara det definitiva sättet att starta om och återhämta dig efter prövningarna 2021. Du kommer inte bara att vara långt från folkmassor och isolerad i din egen bubbla i de avlägsna vidöppna vidderna, utan äventyret i Afrikas måttlösa landskap och imponerande djurliv är också balsam för själen. I år är det en god gärning att åka på safari, safarilägren har stått tomma i månader på grund av reserestriktioner. Bevarandet av vilda djur är beroende av turism, och bristen på internationella besökare har lett till en ökning av tjuvjakten, eftersom lokalbefolkningen söker andra inkomstkällor.

African Bush Camps (ABC), som driver safari i Botswana, Zambia och Zimbabwe, har skapat ett skräddarsytt paket för en privat grupp på upp till 10 personer. Resplanen kan anpassas för att inkludera något av ABC:s 16 läger, bland annat de i Linyanti Bush Camp, en liten utpost med sex tält mitt i en privat, 125 000 hektar stor djurlivskoncession i Botswana, komplett med bar, avsvalkningspool och ett panorama av vilda djur som inkluderar elefanter, lejon, leoparder, bufflar, krokodiler och flodhästar. Andra läger har utomhusbadkar, spa, gym och helikopterflyg.

Resor inom Afrika är med privatplan, och aktiviteter inkluderar game drives, vandringssafari, kanotturer, fiske och besök på enheter för att bekämpa tjuvjakt.